Utcai pályán bizonyí­thatott Györfi Alen

A múlt hétvégén folytatódott a német nemzeti bajnokság, az IDM, ahol Györfi Alen képviselte a 220 Volt H-Moto Team csapatát. A Supersportban versenyző korábbi Európa-bajnok számára felemásra sikeredett a schleizi hétvége: ugyan végig szenvedett a beállí­tásokkal, í­gy is sikerült értékes pontokat megmentenie az összetettben.

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka ezútal pályafutása során először versenyezhetett utcai pályán az IDM mezőnyében. Györfi Alen az elejétől kezdve beállí­tási problémákkal küzdött a schleizi aszfaltcsí­kon – erre ráment a teljes időmérő edzése is -, végül azonban értékes pontokat szerzett. A vasárnapi futamon akár a legjobb hat közé kerülés sem lett volna elérhetetlen a számára, ám egy megcsúszás végül keresztbe húzta a számí­tásait, és a szombati versenyhez hasonlóan ismét a 11. helyen végzett. A 220 Volt H-Moto Team versenyzője ezzel a 15 megszerzett ponttal a 6. helyen áll összetettben 47 pontjával.

„A hétvége igazán érdekes volt számomra, hiszen eddig még sosem versenyezhettem utcai pályán. Itt létfontosságú a motor legoptimálisabb beállí­tása, ám ezen a téren még az időmérőn is jelentős volt a lemaradásunk a többiekhez képest, í­gy a kvalifikáción nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük. Egyrészt eléggé hátulról, a tizennegyedik helyről vághattam neki a versenynek, másrészt az edzéseken sem találtuk meg a megfelelő beállí­tást, í­gy végig szenvedtem a motorral, de sikerült a tizenegyedik helyig előre jönnöm. A második versenyre állí­tottunk a motoron, ami előrelépést hozott, ráadásul az egy másodperces javulással már képes voltam a hatodik helyezett idejét megfutni. Nagy csatában voltam a második futam közepén egy hatos bolyban, ám ekkor megcsúsztam, és ennek következtében a kormány visszacsapott a csuklómra. Innentől kezdve a kezem minden mozdulatnál fájt, egyetlen célom az volt, mentsek pár pontot. Ez sikerült, hiszen ismét a tizenegyedik helyen végeztem” – jelentette ki Györfi Alen.