Route 66 USA motorostúra

Életed legnagyobb kalandja…az amerikai álom ezen az úon valósággá válik!Te is légy része ennek a kalandnak, csatlakozz a Panaco Tours csapatához!

A motorozás – ahogy azt a közhelyek is puffogtatják – hatalmas szabadsággal jár. Ez a mondat erre az úra-ahol hatalmas távolságokat teszünk meg, ahol minden az úról, az úon levésről szól,- fokozottan érvényes.

Túrák Route 66 motorostúra

8 államon, 3 időzónán keresztül, több mint 4000 km-t teszünk meg, azonban 14 napra elosztva ez a távolság szinte fel sem tűnik. Harley Davidson motorjaink a legkényelmesebbek közül valók.

Túrák Route 66 motorostúra

A látnivalók listája rendkí­vül széles: metropoliszok (Chicago, St Louis, Tulsa, Los Angeles) kisvárosok, elnéptelenedett falvak, elhagyott benzinkutak, sivatagok, hegyek, erdők, kráterek, barlangok sora vár ránk…

Klasszikus, nagy turistalátványosságból is jut részünk elég, nem hiányozhat például a Grand Kanyon sem; ezek közül azonban, amiről a 66-os ú szól, az a régi ú mellett található kis települések egyedi hangulata, az itt megőrzött régi motelek, inn-ek, gyorséttermek – melyek mind visszarepí­tenek az 50-es évek Amerikájába.

Túrák Route 66 motorostúra

Természeti értékek közül is jónéhányat találunk az ú mentén, mint pl. a Meramec-barlangrendszer, Jesse James búvóhelye, a Petrified Forest, ahol 200 millió éves fatörzseket láthatunk, van jégbarlang a sivatag közepén, egy 50000 éve becsapódott meteor vájta gigantikus kráter, vagy épp a Walnut Kanyon, ahol a falba vájt indián lakások között barangolva, képzeletünkben könnyen benépesí­tjük azt, miközben a fejünk fölött sasok köröznek …

Annak sem kell csalódnia, aki “csupán” motorozni szeretne végtelennek tetsző, hosszú utakon, szinte anélkül, hogy bárki mással találkozna úközben. Csendes elmélyülés, nyugodt magány, igen, a Route 66 ezt is nyújtja!

Túrák Route 66 motorostúra

Utunk során mindenféle időjárásra számí­tanunk kell – és természetesen mindenből kijutott nekünk is-a 40 fok feletti hőmérséklettől a 15 fokig, illetve az esőig -, azonban kellő felkészültséggel ezek mit sem vesznek el utazásunk értékéből.

Előre lefoglalt hoteljeink kitűnő szí­nvonalúak, minden nap kellően ki tudjuk pihenni magunkat, reggelente garantáltan felfrissülve vágunk neki az úvonal következő szakaszának.

Csomagjainkat teherautó szállí­tja, í­gy a megengedett súlyhatáron belül telepakolhatjuk a bőröndjeinket, bár érdemes némi helyet tartalékolni a különböző szuvení­rekre, melyekhez számos helyen hozzájuthatunk.

Túrák Route 66 motorostúra

Ez az ú tipikusan olyan, amit a motorozó férfiak életük egyik nagy álmának tartanak, igazi lazí­tós, ám mégis aktí­v utazás. Itt még többet megtudhatsz az úról: www.panaco.hu.