Rí¤ikkönen nyomában a magyar versenyzők

A Ferrari pilótájának nyomába lépett Kovács Nikolett gyorsasági motorversenyző és Szabó Krisztián rallycross pilóta. Igaz nem a Formula-1-es pályákon, hanem az ausztriai Westendorfban, ahol közösen motoros szánoztak a havas lejtőkön.

 

„Be kell vallanom, hogy nem vagyok egy téliesí­tett lány, eddig csak quaddal és minimotorral edzettem havon – amikor még volt hó hazánkban. A sebesség okozta adrenalint azonban semmi más nem tudja előidézni, márpedig ezek a motoros szánok mennek rendesen. Krisztián jóval rutinosabb ebben, a jövőben biztosan veszek majd tőle egy-két leckét. Imádnám, ha rendszeresí­teni tudnánk ezt az edzésformát.” – mondta Kovács Niki.

 

„A száguldás minden formáját szeretem. A motoros szánozás az egyik téli kedvencem. Korábban voltak olyan telek, amikor több száz kilométert is megtettem a Börzsönyben egy ilyen géppel. Örültem, hogy most egy vadonatúj 160 lóerős Yamahával is próbára tehettem a tudásomat. Igyekeztem néhány trükköt is bedobni, amit az osztrák szervezők nem mindig néztek jó szemmel.” – tette hozzá Szabó Krisztián.

 

galéria Kovács Niki és Szabó Krisztián Motorosszánon
Kattintson a képre a galériához!


„Különösen akkor riadtak meg, amikor menet közben szándékosan az oldalára állí­tottam a szánt. De aztán látták, hogy nem most csinálom először és ettől megnyugodtak.” – mondta mosolyogva a Rallycross Európa-bajnokságon a tavalyi évben újoncként bronzérmet szerző pilóta, aki korábban alpesi sí­ben is szerzett néhány magyar bajnoki cí­met. így a havas tájakon valóban otthon érzi magát.

 

Az izgalmaknak nem csak szemtanúja volt, de végül részesévé is vált Világi Péter. „Nem vagyok egy félős tí­pus, de többször azt gondoltam, hogy felborulunk a motoros szánnal, igaz a száguldás végére beláttam, hogy Krisztián ezzel a járművel is profi módon bánik.” – mondta el a Havazin műsorvezetője.

 

Mindkét magyar versenyző jó felkészülésnek tekintette az ausztriai kalandot. Nikinek májusban kezdődik a versenyszezon, Szabó Krisztián első megmérettetése a portugáliai Rallycross VB futamon lesz, április 15-16-án.