Nemzetközi Német Motorosbajnokság – Lausitzring

Rizmayer hatodik lett Nagyon szép eredménnyel zárta Rizi első versenyét a német bajnokságban.

Rizmayer Gábor - Lausiztring

Rizi nagyon jól szerepelt az első versenyen, de a másodikon váltóhiba miatt nem ért célba

A Lausitzringen vette kezdetét a 2008-as Nemzetközi Német Motorosbajnokság (IDM), melynek népes Superbike mezőnyében áll rajthoz a magyar kiválóság. Gábor 2006-ban megnyerte a magyar Suzuki GSX-R Kupát, tavaly pedig a Suzuki GSX-R Európa Kupában állhatott több alkalommal dobogóra, í­gy sikerült elnyernie a Suzuki támogatását, és két bajnokaspiráns csapattárs (Andy Meklau és Dominik Lammert) mellé bekerülnie a Suzuki Európa csapatába.

Gábor már a felkészülési teszteken is remek időeredményeket ért el, í­gy számí­tani lehetett arra, hogy a mezőny első felében lesz keresnivalója. Ez be is igazolódott az időmérő edzésen, ahol a negyvenhat lehetséges rajthelyből a tizenegyediket sikerült elcsí­pnie úgy, hogy elmondása szerint egyetlen teljesen tiszta gyors kört sem tudott menni.

A superbike világbajnoksághoz hasonlóan a német superbike bajnokságban is kettő versenyfutamot rendeznek meg egy versenyhétvége alatt. Az első futamon Gábor jól kapta el a rajtot, nem vesztett pozí­ciót. Lendületét az első körökben két felbukó versenyző is megtörte, de ezek után Gábor nem hogy tartani tudta a tempót az előtte menőkkel, hanem fel is tudott még zárkózni rájuk, sőt több nagyszerű előzést követően végül egészen a hatodik helyig jutott. “Nagyon örülök ennek az eredménynek, csak titkon reméltem, hogy ilyen jó helyen végezhetek, hiszen köztudott, mennyire magas szí­nvonalat képvisel a német bajnokság mezőnye,” nyilatkozta Rizi a futamot követően. Csapattársa, a korábbi Pro Superbike bajnok Meklau felléphetett a dobogó harmadik fokára. A futamot az osztrák Bauer Martin nyerte.

Rizmayer Gábor - Lausiztring

A második felvonás kevésbé jól zárult Gábor számára, itt egy kicsit beragadt a rajtnál, utána ügyesen elkezdett felfelé lépkedni, mí­g a verseny felénél váltóhiba miatt a tizedik helyről kiállni kényszerült. Andy Meklau újra harmadik helyen hozta be a Suzukit, a futamot pedig ismét Bauer Martin nyerte.

A másik csapattárs, Dominik Lammert térdsérülés miatt kénytelen volt kihagyni a lautschitzi hétvégét.
Két futam után a bajnokság állása:

1. Bauer, Martin AUT – 50 pont
2. Teuchert, Jörg GER – 40 pont
3. Meklau, Andy AUT – 32 pont
4. Daemen, Werner BEL – 24 pont
5. Giuseppetti, Dario GER – 20 pont
6. Szkopek, Pawel POL – 19 pont
11. Rizmayer, Gábor HUN -10 pont


A következő versenyre május 18-án kerül sor Oscherslebenben, de Rizi közben rajthoz áll Rijekában az Alpok-Adria Bajnokság Superbike kategóriájában is május 11-én.