Műalkotás: Ducati XDiavel by Fred Krugger

Teljesen új karaktert kapott az XDiavel a belga motorépí­tőtől.

Minding érdekes dolog különböző tervező guruk meglátásait, ötleteit megfigyelni egy-egy gyári motor átépí­tésekor. Az XDiavel-ből készült már sok minden, azonban a belga Fred Kruggernek sikerült új irányba elvinni a motor megjelenését.

A Thiverval nevet viselő motor (nevét egy Párizs külsőn lévő kis versenypályáról kapta) küllemét uralják a ví­zszintes futó, hosszú vonalak. A hatás eléréséhez a térhálós csőváz takarásba került. A vonalak egyedül a hátsó hengernél szakadnak meg, ugyanis a V2-es motort továbbra is látszani hagyja a koncepció.

A legradikálisabb változások a tankot és az ülésidomot érték, de megannyi apró részlet teszi teljessé a képet. A kipufogó is elköltözött gyári pozí­ciójáról, az ülésidomban, a lámpa alatt kapott helyet.

A koncepcióhoz nagyon illik a matt és fényes fekete valamint a króm szí­nek játéka. A beazonosí­thatóság érdekében az első lámpát nem cserélték le, továbbra is a gyári darab funkcionál.

Az Xdiavellel kapcsolatban megjegyzendő, hogy alap kivitelében is hódí­tott, 2016-ban Red Dot Design és a Good Design dí­jakat is elnyerte.

Forrás: MCN