Jön a Kawasaki Z900 és Z650

Ahogy a legtöbb nagy gyártó, úgy a Kawasaki sem lőtte el az összes puskaporát kedden, a Kölni Intermot kiállí­tás nyitónapján. A japán márka a most bemutatott négy újdonság mellett még legalább további kettőt tartogat a nem sokára esedékes EICMA szalonra is. A jelenlegi információk szerint a Kawasaki a Z900-assal és a Z650-essel érkezik Milánóba.

 

Z900


A Z900-asban egy, a Z1000-esből származó, 948 köbcentiméteres motor teljesí­t szolgálatot, ami 126 lóerő leadására képes. A soros négyhengeres egységhez csúszó/rásegí­tő kuplung is készült, ami többek között a tengelykapcsoló oldásához szükséges marokerő mértékét csökkenti, de agresszí­v visszaváltásoknál is nagyon hasznos.

A dinamikus használatot az újonnan tervezett váz és a mindössze 794 milliméteres ülésmagasság is támogatja. Felfüggesztésében 41 mm-es, fordí­tott teleszkópszárak és ví­zszintesen elhelyezett hátsó rugóstag dolgozik. Megállí­tásáról 300 mm-es féktárcsák gondoskodnak, amiket a Nissin szállí­t.

 

Z650


Az ER-6n utódjaként érkezik a Z650-es. Az új naked bike-ban a jól ismert, 649 köbcentis sorkettes áthangolt változatát találhatjuk. A simább erőleadásra belőtt motornak 187 kg-os tömeggel kell megbirkóznia, a sofőr pedig 790 mm magasra helyezett nyeregből lógathatja le a lábát. Jó hí­r, hogy a kisebbik Z-t is felszerelték a fentebb emlí­tett csúszó/reásegí­tő kuplunggal.