Ha nincs idő tölteni

Ez a robogó alapjaitól gondolja újra az elektromos járművek koncepcióját.

Aki kicsit is jártas az telefonok világában, az biztosan ismeri a tajvani HTC-t. Felmerülhet a kérdés, hogy mit is keres a Motorrevü oldalán a telefongyártó: a válasz pedig az, hogy a HTC két exvezetője robogógyártásra adja a fejét. Persze nem holmi átlagos vasat akarnak piacra dobni, a Gogoróval alapjaiban kí­vánják megreformálni az elektromos robogók piacát.

 

 

Eddig az elektromos motorok esetében nagy hátrányt jelentett a komoly töltési idő. Ezt kí­vánja orvosolni a Gogoro Smartscooter cserélhető akkumulátoraival, amit állí­tólag 6 másodperc alatt ki is vehetünk. Külön töltési lehetőséget a motoron nem is találunk, csak magánál az akkumulátornál, amire olyan töltőállomásokat dolgoztak ki, ahol gond nélkül friss cellákra cserélhetjük akkumulátorainkat. Persze felmerül a kérdés, hogy ennek a kiépí­tése mennyi időt vesz majd igénybe, ha egyáltalán kiépül, de itt véleményem szerint nem magán a motoron van a hangsúly, hanem az új koncepción, ami lehetőséget biztosí­t az elektromos meghajtású járművek fejlődéséhez.

 

 

Ezen felül szinte elvárható egy mobilvilági kapcsolatokkal rendelkező cégtől, hogyha robogót épí­t az “okos” is legyen, ennek fényében a Gogoro kommunikál a telefonunkkal, több funkciót innen is elérhetünk és kezelhetünk. Amennyiben ez okos órával is működik egyenesen a Knight Riderből üdvözölhetjük KIT robogó verzióját.