250-es túraenduró jöhet a Suzukitól

A 250-300-as szegmens erősödése jó ideje töretlen és egyre inkább úgy fest, hogy a szerény méretű, de annál fürgébb blokkokat hamarosan már nemcsak naked bike-okban, illetve sportos testvéreikben, hanem – sokak örömére – a túraenduró szegmensben is viszontláthatjuk.

 

Egyrészt jó ideje várjuk már a KTM 390 Adventure-t, aminek érkezését hol megerősí­tik, hol cáfolják. Másrészt tavaly augusztusban egyszer már felröppent a hí­r, hogy a Kawasakinál várólistán lehet a Versys 250-es. Mostanra pedig úgy néz ki, hogy a Suzuki sem szeretne túlzottan nagy hátrányt összeszedni a konkurenciához képest. Ezért Hamamatsuban is kilátásba kerülhetett egy kisköbcentis kalandgép megalkotása.

 

Pletykák szerint az újdonság GSR 250 XT-re keresztelve érkezik majd. Nevének utolsó két karaktere nyilvánvalóan a 650-es V-Strom jobban felszerelt változatára, a DL 650 XT-re utal, melyet tavaly mi is teszteltünk.

 

Egyelőre csak renderelt kép sejteti a Kawasaki és a Suzuki 250-es világjáróját


Biztos információk hí­ján most még csak találgatni lehet, hogy amennyiben tényleg összehozzák a szóban forgó túraendurót, akkor a műszaki alapokat valószí­nűleg az Inazumából (teszt itt és itt) emelik át. Ez soros beépí­tésű, kéthengeres erőforrást sejtet.

 

Jelenleg csak reménykedhetünk, de ha a Suzukinál tényleg komolyan gondolják, akkor nincs kizárva, hogy akár néhány hónapon belül megismerkedhetünk a belépőszintű adventure modellel és talán jövő tavasszal már be is gördülhet a szalonokba.