Újonc döntött rekordot a Pikes Peak-i felfutón

Határozott célokkal érkezett a versenyre Chris Fillmore melyeket meg is valósí­tott a múlt hétvége során, bekerült a rekorok könyvébe.

Chris Fillmore maga sem akarta elhinni célba érését követően, hogy mekkora időt ment. Nemcsak a Heavyweight kategóriában állí­tott fel új etalont hanem összetettben is övé a valaha futott leggyorsabb kör a motorok mezőnyében! Megjegyzendő, hogy autósok közül is csak négyen voltak gyorsabbak nála az elmúlt hétvége során!

9 perc 49,625 másodperces ideje több mint kilenc másodperccel jobb az eddgi Heavyweight időnél (9:58,697) de több mint három másodperccel múlta felül az eddigi leggyorsabb két keréken elért kört is (9:52,819).

Fillmore elmondta, hogy azért meleg pillanata is volt a felfutásnak amikor nagyon elvitte a lendület és túl nagy tempóval érkezett meg az egyik kanyarhoz. Ráadásul ez egy olyan pontján történt a pályának ahol a hiba nem igazán megengedhető. Keményen fékezett, de még í­gy is lecsúszott a kanyar érintési pontjáról és egyenesen ment tovább. Már az is bevillant a fejébe, hogy elfektesse a gépet, hogy elkerülje a nagyobb bajt, végül azonban megoldotta a dolgot.

Győzelmében a hibáján túl, a szeles alsó szakasz miatt sem volt biztos, pláne mikor a csúcson megpillantotta csapattársát, Rennie Scaysbrook-ot és az őt ünneplő embereket. Aztán megjelent a kijelzőkön Chris ideje és onnantól nem volt több kérdés. Ez rekord!

Csapattársának, aki szintén a korábbi Heavyweight rekord időn belül teljesí­tett, nagyjából 7,5 másodpercet adott.

Kalapunkat megemeljük Chris Fillmore teljesí­tménye előtt de nem maradhat ki a gratulációból a KTM sem, hiszen a Super Duke 1290 R remek partnernek bizonyult a feladathoz.

A rekordot jelentő felfutás az alábbi videón látható: