Oldtimer Show 2020


00:00

Az autóval érkezőket nagy befogadóképességű, ingyenes parkolók várják a helyszí­nen. A Vasútörténeti Park vasúon, busszal, villamossal és kerékpárúon is megközelí­thető.

A messziről érkező vendégeknek a szervezők a helyszí­n közelében lévő Vitta Hotelt ajánlják, ahol kedvezményes áron lehet szállást foglalni az Oldtimer Show-ra hivatkozva.

Jegyek a rendezvény helyszí­nén vásárolhatók meg nyitvatartási időben, készpénzzel, bankkártyával, SZÉP Kártyákkal és Erzsébet Utalvánnyal, elővételben a rendezvény webshopjában: www.oldtimershow.hu.

Bővebb információ az Oldtimer Show programjairól, tömegközlekedési és egyéb tudnivalókról a www.oldtimershow.hu honlapon vagy a www.facebook.com/Oldtimer Show Budapest oldalon találhatók.

100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok, teherautók és 500db válogatott oldtimer kerül bemutatásra, amelyekből tí­pusonként csak 1-1 példány van!

Az Oldtimer Show nem csupán kiállí­tás, hanem nagyszabású nosztalgia rendezvény, amely számos kiegészí­tő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt. A Vasútörténeti Park és a Ví­ztorony Park 10 hektárosra bőví­tett rendezvényterülete megtelik látványossággal három napra.

A legfőbb vonzerőt az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett kincsek jelentik. A kiállí­tott oldtimer autók és motorok összegyűjtése a szervezőknek 1 éves előkészí­tő munkájába kerül. A prioritási listán első helyen a nagyon öreg, antik besorolású oldtimerek szerepelnek. Az Oldtimer Show-t ez különbözteti meg alapvetően a többi hazai oldtimer rendezvénytől. A nemzetközi elismertségnek köszönhetően 2020-ban még nagyobb számban szerepelnek majd a külföldi gyűjtők antik és oldtimer autói, motorjai Budapesten.

Itt lesz kiállí­tva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló, a 104 éves Woods, amely a világ első sorozatgyártású hibrid autója. A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotoros vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbí­zhatatlan volt, a tulajdonosa Stanley tí­pusú gőzmotort épí­tett bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! Kiss Tamás főszervező szeretné bemutatni a közönségnek a gőzautót működés közben is. Ennek a technikai egyeztetése folyamatban van.

A szocialista autók csarnokában verklis adja majd a hangulatot, a Keleti-Pályaudvar óriásmakett előtt pedig oldtimer kerékpár kiállí­tás lesz látható. Budapestről startoló Giro Italy kerékpáros verseny alkalmából rendkí­vüli oldtimer kerékpár kiállí­tásra számí­thatnak a kerékpár kedvelők! A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük az amerikai autókat, teherautókat, buszokat és a katonai járműveket. A régi korok divatját korabeli ruhába öltözött hostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók is beszállhatnak, hiszen a nosztalgia ruhában érkező vendégek ajándékokat kapnak a szervezőtől. Mindhárom napon a három legszebb korabeli ruhába öltözött látogató külön ajándékot is kap!