Zsigovits Norbert két 2. helyet szerzett az EnduroGP észtországi fordulóján

A magyar csapatot ezúttal egyedül Zsigovits Norbert képviselte, mert Szőke Márk egy korábbi sérülése miatt nem tudta vállalni a részvételt a szezon harmadik és negyedik fordulóján, amelyek Észtországban és a hétvégén Svédországban zajlanak.

A Saaremaa szigetén megrendezett harmadik forduló az olaszországi versenyhez képest teljesen más kihívás elé állította a csákánydoroszlói versenyzőt és a csapatot is: a küzdelem a megszokottak szerint ezúttal már pénteken megkezdődött a szuperteszttel, ahol a versenyzők kettesével, egymás és az óra ellen is hajtottak, hiszen az eredményük beleszámított a szombati értékelésbe.

A lebonyolítás mellett a körülmények is eltértek az Olaszországban tapasztaltaktól, mivel az extrémteszt a megszokottnál hosszabb volt, 7-8 percig tartott egy kör, a borítása köves volt, de jó ritmusban lehetett rajta motorozni, ellentétben az enduróteszttel, amely homokos felületen, kanyargós nyomvonalon zajlott. A crossteszt klasszikus motocross-pályán zajlott, de így is hibákra kényszerítette a versenyzőket. Az összetettben három forduló után a kategória 3. helyén szerepel 64 ponttal.

„A szombati 2. helynek összességében örültem, vasárnapra az volt a célom, hogy egy kicsit stabilabb legyek, és közelebb kerüljek az 1. helyezetthez. Vasárnap újra a 2. helyen végeztem a kategóriámban, amivel elégedett lehetek. Kicsit közelebb tudtam férkőzni a listavezető észt versenyzőhöz, Biene Priithez, most azon leszek, hogy Svédországban akár meg tudjam csípni, ezen fogunk dolgozni” – nyilatkozta Zsigovits Norbert.

Fotó: Enduro Team Hungary