Zsigovits Norbert enduro világkupa-futamgyőztes Svédországban

Open 4S világkupa-futamgyőztesként térhet haza Zsigovits Norbert az EnduroGP-világbajnokság svédországi fordulójáról, ezzel az Enduro Team Hungary pilótája az első hazai versenyző lett, aki az endurósportban világkupa-futamon a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az összesítésben a 2. helyen várja az utolsó két fordulót.

 

„Régóta vágytam erre, bakancslistás dolog volt, hogy egyszer értem szóljon a Himnusz. A verseny nagyon jól sikerült, összeszedetten, hiba nélkül tudtam menni. Volt egy kis technikai hiba, leesett a lánc, szerencsére gyorsan meg tudtam oldani. A többi teszt fantasztikusan jól sikerült, ezt leszámítva az összeset meg tudtam nyerni, úgyhogy nagyon örülök, köszönöm mindenkinek, aki mögénk állt és bizalmat szavazott nekünk!

Kellett néhány futam, hogy beleszokjak a közegbe, és kicsit átérezzem, hogy miként kell összerakni egy-egy napot. Most ért be ez a munka, sokkal jobban össze tudtam fűzni a teszteket. Az összetett mezőny elejétől még messze vagyunk, de egyre jobban jövünk fel, lehet, hogy egyszer még oda is el lehet érni” – nyilatkozta Norbi a győzelem után.

A hatfordulós EnduroGP-világbajnokság utolsó két fordulóját októberben rendezik Németországban (2021. október 8-10.) és Franciaországban (2021. október 15-17.). A versenyzők két-két további versenynapon gyűjthetnek pontokat a világkupa értékelésében is.