Yamaha Star Eluder

Amerikai trendeknek megfelelő baggert mutatott be a Yamaha.

A nagy leleplezés megtörtént, ahogy az várható volt a Yamaha az amerikai piac igényeinek és az aktuális trendeknek megfelelő motort hozott 2018-ra. Az Eluder alapjait a Star Venture adja, szemre csak a hátsó doboz elhagyása és az alacsonyabb plexi tűnik fel.

Az Eluder is 1854 cm3-es blokkal, hatos váltóval és szí­jhajtással érkezik. Az elektromos gázkar beállí­tásánál túra és sport mód között lehet majd választani. Alap felszereltég része lesz a kipörgésgátló és a tempomat is.

A szórakoztató elektronikai arzenál már-már kötelezőnek számí­t ebben a szegmensben, látható, hogy a Yamaha sem akart lemaradni. 7″ érintőképernyős LCD kapott helyet a nagyméretű fejidom közepén, mely az ujjainkkal, a markolatokon lévő gombokkal vagy akár bluetooth eszközön keresztül a hangunkkal is munkára bí­rható. Zenét a telefonunkról is átjátszhatunk bár itt kevesebb hangszóróval gazdálkodhatunk mint a Star Venture esetén.

Szinte már természetes a kulcs nélküli indí­tás, USB csatlakozó, 12V kiállás. Az opcionális GT csomag ezt még GPS-szel, műholdas rádióval és riasztóval fejeli meg. És még nincs vége. A tolató fokozat megléte ekkora járműveknél már hasznos és fontos dolognak számí­t, de van még a tarsolyban markolat fűtés, guminyomás ellenörző rendszer és ködlámpa is.

A motor három szí­nben lesz kapható: Impact Blue névre hallgató kék, Raven nevet viselő fekete és a Liquid Silver árnyalatnak nevezett ezüst.