Yamaha MOTOROiD II. rész

Kibújt a szög a zsákból, a Yamaha mesterséges intelligenciával ellátot motor koncepcióját tervezi bemutatni a Tokyo Motor Shown.

Korábbi hí­rünkben í­rtunk már a MOTOBOT, MOTOROiD fejlesztésekről, akkor még csak apró hí­rfoszlányokból kiindulva. Azóta már picit többet tudunk, de ettől nem feltétlenül lehetünk nyugodtabbak.

A mesterséges intelligencia használatáról és az abban rejlő lehetőségek/veszélyekről elég sok vita folyik napjainkban és nem csak a motorozás terén. Egy biztos, a gyárak, fejlesztők gőzerővel haladnak előre ebbe az irányba, ékes példa lehet erre a nagyjából két hét múlva bemutatásra kerülő MOTOROiD koncepció is.

A motorról készült kép legalább annyira sokkoló mint az eddigi sorok, arról azonban egyenlőre nincs információnk, hogy pontosan mit is takar az AI-val felvértezett gép teste. A képet szemlélgetve jó eséllyel képes lesz bizonyos mértékben összehajtogatni magát. Arra a kérdésre, hogy ez egy csevegésre képes motor lesz, vagy különböző védelmi funkciókkal felvértezett, önálló közlekedésre is alkalmas eszköz, október 25-én fogjuk megkapni a választ.

Mindenesetre a MOTOBOT vs. Rossi meccsről sem felejtkezett el a Yamaha, még szavazni is lehet a győztesre ezen a weboldalon. Egyenlőre a Doki áll nyerésre. Már csak azért is megéri szavazni, hogy láthassa az ember, hogy mennyire eltérően gondolkodnak a különböző kontinensen élők a futam kimenetele kapcsán.