Yamaha mesterhármas Suzukában!

A Lowes, van der Mark, Nakasuga felállásban induló gyári Yamaha csapat behúzta zsinórban harmadik suzukai győzelmét.

A tegnap megszerzett pole már mutatta, hogy jó esélye van a triónak a célként kitűzött harmadik győzelem megszerzésére de egy 8 órás futamon az elsőség még csak egy parányi lépés a siker felé vezető úon.

A nedves pályán kezdődő versenyen az első órában nagyot ment Katsuyuki Nakasuga í­gy a Yamahás csapatnak már volt egy lélegzetvételnyi előnye a második helyen haladó MuSaSHi Honda csapattal szemben. A váltásokat követően is maradt a tendencia, Alex Lowes majd Michael van der Mark is tudta növelni előnyüket riválisaikkal szemben. A MuSaSHi csapatban időközben Takaaki Nakagami bukott í­gy a verseny második felében már nagy izgalmak nem adódtak az első helyért folytatott küzdelemben. A Yamaha Factory Racing Team sima győzelmet aratott, egymás után harmadszorra ünnepelhettek győzelmet Suzukában. Előnyük 216 kör megtételét követően 2 perc 9 másodperc volt.

A második hely sorsát valós dráma döntötte el. Egy órával a vége előtt még a F.C.C. TSR Honda csapata őrizte a pozí­ciót a harmadik helyen haladó Kawasaki Team Green-nel szemben amikor a gyári Hondán tűz ütött ki. DePuniet-nek sikerült a boxba visszatérnie, majd a nem várt kiállást követően megőrizni legalább a harmadik helyet. A Leon Haslamat is soraiban tudó Kawasakis csapat remek teljesí­tményt nyújtva pedig a második helynek örülhetett.

A korábban a győzelemért is harcban lévő MuSaSHi Honda alakulata végül a dobogóról lecsúszva a negyedik helyen végzett.

Az idei Endurance világbajnokságot, melynek Suzuka volt az utolsó állomása, a 11. helyen célba érő GMT94 Yamaha csapata nyerte az 5. helyezett Yamaha Austria csapatával szemben.