XVI. Budapesti Oldtimer Show 

Ilyen még nem volt, de most lesz! – Bővülő programkínálat 

A XVI. budapesti Oldtimer Show 2021. október 8-10. kerül megrendezésre a Magyar Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont, 10 hektáros rendezvényterületén. Autentikus helyszínen, gőzmozdony füstben nosztalgiázhatnak a látogatók. Az őszre halasztott dátum adta a lehetőséget a programok bővítésére. A kiállítás és szokásos kiegészítő programjai mellett idén is lesz Kolbászvásár. Különleges kiállítási tárgyként a Szent István koronáját szállító Aranyvonat Szent-Jobb ereklyeszállító kocsi lesz látható, benne a Szent Korona másolatával a West csarnokban. 

Idén teljesen új kiállítási anyagot láthatnak a látogatók. Az eddiginél is nagyobb számban lesznek Világháború előtti autók és motorok. Itt lesz kiállítva hazánkban először a világon egyedülálló 105 éves Woods, a világ első sorozatgyártású hibrid autója. A fakerekű óriásautót elektromos-benzin motor vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! 

2021-ben kiemelt téma a szocialista korszak járművei. A teljes keleti paletta bemutatása a cél, ezért világháború előtti Tartra, Praga, Skoda, Wikow, Jawa és Magosix modellek kerülnek kiállításra. Nem maradhatnak ki a nagy fekete autók sem. Újdonság lesz az amerikai álomnő életstílus megjelenése. Az ’50-es évek ruháiban és frizuráiban fognak bemutatkozni a Pin-up lányok mindhárom nap.

További kiegészítő programok: a Víztorony Parkban Tuning és Sportautó Kiállítás, depóhangulathoz tartozó pit girl lányok. A tuningautók között külön szekcióban helyezik el felspécizett oldtimereket.

A füves területen – harckocsik, fegyver és hadi eszköz kiállítás, korabeli katonai ruházatban és régi fegyverzetben katonák, harcászati bemutatók. 

A Tour de Hongrie kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítás is lesz, korabeli jelmezes kerékpárosokkal. 

Fesztiválunk hétvégéjére a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre kel – lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás, befűtött gőzmozdony, a híres Nohab dízelmozdony és egy újdonság: GMC sínautó. A park összes látványossága megtekinthető: gőzmozdony kiállítás, vasúti kocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás, autómodell kiállítás, híradástechnikai kiállítás.

Ezen kívül is lesznek oldtimer járműves programok: OT Találkozó, Teherautó és Busz Kiállítás, Traktor és Stabilmotor Kiállítás, valamint gépindítások, 100 éves cséplőgép a Tájház környékén. 

Tavalyi évhez hasonlóan 2021-ben ismét lesz Kolbászvásár és Kézműves vásár a hagyományőrzés jegyében. 

A kiállítás hétvégéjén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol egy korabeli parasztház berendezési tárgyait lehet megnézni a 120 éves Csabai Tájházban. A Tájház utcában régi termelőeszközökből interaktív kiállítást rendezünk.  A gyerekek maguknak morzsolhatják majd a kukoricát, amit meg is etethetnek a karámokban lévő állatkákkal. 

Ismét lesz Retro Öltözködési Stílus Verseny. Ez a verseny kötetlen, minden látogató részt vehet rajta, aki retro ruhában érkezik a parkba. 

A parkolás díjmentes a parkolóinkban. A parkolók és a bejáratok térképét innen töltheti le: https://www.oldtimershow.hu/berendezesi-terkep/

A Vasúttörténeti Park megközelítését különböző közlekedési eszközökkel itt találja: https://www.oldtimershow.hu/megkozelites/

Nyitvatartás: pénteken 12:00-18:00-ig, szombaton és vasárnap 09:00-18:00-ig.

Védettségi igazolvány szükséges a belépéshez. (lehetséges, hogy a maszkviselést októberben már elő fogják írni, de valószínűleg csak olyan helyeken ahol indokolt,  zárt térben és sorban álláskor)

A frissülő információkat itt találhatja:

https://www.oldtimershow.hu/   

https://kolbaszfeszt.hu/

https://www.facebook.com/oldtimershow/