Vuillemin első győzelme

Az elmúlt hétvégén nem csak a szuperkrossz Eb utolsó fordulóját tartották meg. Az elmúlt vasárnap rendezték meg az egyik legrangosabb európai szuperkrossz viadalt, a 19. Barcelonai Szuperkrosszt, amelyen a francia David Vuillemin 2005 és 2006 után ismét nyert.

    Ha a mezőny összetételét nézzük, akkor Barcelonában szí­nvonalasabb mezőny gyűlt össze, mint az Eb genovai záró viadalán. Az amerikai sztárok közül ott volt Nicky Wey és Nathan Ramsey. Az MX3-as vb idei harmadikja, a francia Christophe Martin is elindult, ahogyan a jelenlegi legnagyobb spanyol csillag, az MX1-es menő Jonathan Barragan is. Mí­g a korábbi szuperkrossz világbajnok David Vuillemin két év után tért vissza Barcelonába. Ahol első í­zben tudott győzni azóta, hogy átigazolt a Kawasakihoz. A Kobra a szuperkrossz Eb 3. futamán a spanyolországi Bilbaoban második, mí­g a 26. Bercy Szuperkrosszon negyedik lett. Barcelonában viszont már nem volt ellenfele. Vuillemin győzött az előfutamában, az elődöntőben, majd a 20 körös fináléban megnyerte a Ramsey elleni párbajt. A Kobra a féltávnál előzte meg a hondás amerikait. Vuillemin 3.383 másodpercet adott az amerikainak. Mí­g a Kawasaki 2002 után diadalmaskodott ismét Barcelonában.

    Vuillemin, aki 2009-ben az MX1 tagja lesz, tehát kezd egyre jobb formába lendülni. Martin is elégedett lehet, hiszen a husqvarnás az erős mezőnyben a 6. helyen zárt. Wey és Barragan ellenben nagyon csalódott lehet. A gyári KTM-es Barragan rosszabbul szerepelt, mint a bilbaoi szuperkrossz Eb-n. Ott legalább bejutott a döntőbe, Barcelonában viszont az elődöntőig sem jutott. A yamahás Wey a legnagyobb esélyesként érkezett meg Barcelonába, ám végül dobogóra sem állhatott. Wey 2000-ben, 2004-ben és 2007-ben nyert Barcelonában, ám idén csak a 4. helyre volt jó.