Visszatérhet a Dominator a Honda kí­nálatába

Az Africa Twin egyhengeres öccseként léphet szí­nre

Az új Africa Twin piacra dobásával (teszt a Motorrevü legfrissebb számában) úgy tűnik a Honda ismét felfedezte, hogy micsoda potenciál rejlik a hosszú utazásokra és komolyabb terepezésre is alkalmas motorkerékpárokban.

 

Bár a japán vállalattól egyelőre semmilyen információ nem került nyilvánosságra, de egy kiszivárgott szabadalmi rajz arra enged következtetni, hogy Tokióban komolyan fontolgatják az Africa Twin kistestvérének megalkotását. Magából a rajzból sajnos nem derül ki, hogy a Honda egy- vagy kéthengeres konstrukción gondolkodik. Persze az utóbbi táborhoz tartozó NC700-as platform kézenfekvő lenne, de a nem annyira kimagasló teljesí­tmény/tömeg aránya miatt mégis ellene szólnak a jelenlegi találgatások.

 

Kattintással nagyí­tható!


Az biztos, hogy elektronika lesz benne bőséggel

 

A régi Dominator gyártását nagyjából 15 éve fejezte be a Honda. Az azóta eltelt időszakban pedig óriásit lépett előre a technika és manapság már elképzelhetetlen egy modern motor elektronika nélkül. Fejlett benzinbefecskendezés és motormenedzsment mondhatni alap, mint ahogy a ride-by-wire markolat és a választható vezetési módok, na meg persze a kikapcsolható ABS és társaik.

 

Motorok Honda NX650 Dominator
Honda Dominator galéria


Az előd 44 lóereje sem igazán versenyképes manapság. Egy jó 60 lóerőre szükség volna, hogy igazán megállja a helyét az új Dominator. Hogy mindebből mi valósul meg, még nem tudni, de az biztos, hogy igyekszünk rajta tartani az ujjunkat az események ütőerén és folyamatosan informálni olvasóinkat a fejleményekről.