Világkörüli motorozás 100 nap alatt

Ha összejön, az új rekord

Az elmúlt évek során főhősünk, Grizzly (igazi neve Urs Pedraita) több igen kemény motoros túrát teljesí­tett afféle rákészülésként a mostani világkörüli újára. 2013-ban például 9000 mérföldes, tehát körülbelül 14 500 km-es kanyart tett mindössze 37 nap alatt. Ez elsőre talán nem hangzik durvának, de Grizzly télen (!) abszolválta.

 

Mostani terve, hogy az eddigi 120 napos föld-körbemotorozási rekordot megdönti, és mindössze 100 nap alatt visszaér Daytonába, ahonnan március 11-én délután fog úra kelni. Végig egyenletes tempót szeretne diktálni, kevés megállással. Ehhez járműként egy Victory Cross Country áll rendelkezésére. Érdekes lesz látni, hogy az eredetileg simára aszfaltozott autópályákra született túracirkáló miként birkózik meg például az Antarktisz jegével, merthogy Grizzly mind a hat kontinenst érinteni fogja.

 

 

Maga a motor egyébként csak néhány apróbb változtatást kapott. A hosszú úon navigációs rendszer, 33 literes üzemanyagtartály, jobb deréktámasszal ellátott nyereg és két kiegészí­tő LED lámpa áll majd a kalandor szolgálatába.

 

(Grizzly aktuális pozí­cióját ezen a linken lehet majd követni)