Világjáróknak tervezve!

Bemutatkozott a Ducati Multistrada Enduro Pro.

A Multistrada Enduro alap kivitelében is csábí­tott a végeláthatalan túrákra, azonban jól látható volt az irány, az eltolódás az off-road szegmens felé. A Pro verzió bevezetésével ez már nem csupán feltételezés, a Ducati ténylegesen a járatlan utak kedvelőinek épí­tette új motorját.

A külsőségek tekintetében is akad számos eltérés, de a szí­n és ülés áttervezésénél jóval messzebb ment a gyártó. Az alacsonyabb plexi, magas kormány az állós motorozáshoz lett tervezve.

Az áttervezett blokkvédő és a LED-ekkel felszerelt bukócső (Touratech) is jó szolgálatot tehet vadabb terepen, ahová a 19″ első kerék és Pirelli Scorpion gumik kombinációjának köszönhetően el is lehet jutni. Vadriasztóként még egy EU kompatibilis, titán Termignoni kipufogó is jár a csomaghoz.

Fotó: Ducati

A széles felhasználási tartományt segí­ti a motorvezérlési elektronika is. A 160 lóerős blokkot 4 vezetési módban (Enduro, Túra, Sport és Város) tudjuk használni, éppen aktuális szükségleteinkhez igazí­tva. A boldogulást fejlett elektronikai csomag segí­ti. A kanyar ABS-től kezdve, kipörgésgátlón és egykerekezés szabályzáson át a fél-aktí­v elektromos futóműig minden rendelkezésre áll.

A biztonságot szolgálni hivatott fejlesztéseken túl a szórakoztató elektronikai részleg is helyet kapott a motoron. Az okostelefonok motorral való összekapcsolását követően, a TFT kijelzőn láthatjuk és kezelhetjük a bejövő hí­vásokat, üzeneteket vagy éppen a zene listánkat.

Fotó: Ducati

Erős belépés ez a Ducati részéről az igazán kemény ligába, ahol olyan ellenfelekkel kell szembenézni mint a KTM 1290 Super Adventure R vagy a BMW R1200GS Rallye. Izgalmas csata várható!

Mozgásban az alábbi videóban tekinthető meg a Multistrada Enduro Pro: