Vidáman kamerázzák magukat a rendőrök elől menekülő tolvajok

Még 2014-ben, egy bizonyos Henry Hicks halála után fektették le a brit vezetők a törvényt, miszerint a rendőrség nem eredhet a motoros vagy a robogós bűnözők nyomába, ha azzal növelik egy esetleges baleset veszélyét.

 

Egyrészről érthető, hogy az akkori üldözés közben meghalt mindössze 18 éves fiatalember elvesztése micsoda tragédia volt a család és a hozzátartozók számára. Másrészt viszont borí­tékolható, hogy az új szabályozásból kifolyólag megugrik a jelzés nélküli robogókkal/motorkerékpárokkal elkövetett bűncselekmények, szabálysértések száma.

 

Itt éppen egy rendőrségi kisbusz elől menekülnek

 

Kedves olvasóink közül valószí­nűleg többen is emlékeznek még például arra a legutóbbi esetre, amikor az utca emberei léptek akcióba, hogy megakadályozzák egy igen drága Ducati eltulajdoní­tását, a rablók közül azonban volt, aki a sportmotor rögzí­tésére szolgáló lánc levágásra használt, akkumulátoros sarokcsiszolóval támadt vissza.

 

Az alábbi felvételeken az ilyen történetek másik oldala látható. Most nem a járókelők, vagy a hatóságiak, hanem egy tolvajpárosnak, egy férfinek és egy nőnek a kezében van a kamera, akik nagyon pofátlanul kihasználják, hogy érdemben nem eredhetnek utánuk a rendőrök:

 

 

(autoevolution.com)