Vectrix custom a Shiny Hammer-től

Itt nincs középú, ezt a formatervet valaki vagy imádni vagy utálni fogja.

A képeken egy robogót láthatunk, melynek az alapját az amerikai Vectrix cég, Lengyelországban készülő VX-1-e adja. Villany robogó, annak minden előnyével és hátrányával, pont. Nem lenne túlzottan érdekes a sztori, viszont a Shiny Hammer (Samuel Aguiar) alkotta custom robogó egészen elképesztő lett. A mester a Bikeexif.com-nak adott interjúában elmondta, hogy a “Hope” (remény) névre keresztelt motorhoz az ihletet a következőkből merí­tette: iPhone, Porsche 356 és a Pokémon.

Nos, picit hunyorogva egy iPhone-t valóban belelátni a formába. Még a Porsche részletekkel sincs gond, a csodás í­vek, a polí­rozott felületek és a kerek órákhoz tényleg vehette a 356-tól az ihletet. Na de mi a Pokémon? Mivel nem ismerjük a művet í­gy lövésünk sincs, de higgyük el, hogy az is benne van valahol.

A formavilágból a kormány fölött áthaladó hí­d és óracsoport valamint a kormányt körülvevő carbon elemek kiemelkedőek valamint a korábbi pápa mobilra emlékeztető í­velt hátsó lámpa.

A burkolat alatt nincs semmi meglepő, a Vectrix VX-1 változatlan adatokkal rendelkezik. Elméleti hatótávolsága 274 kilométer, mí­g az elérhető legnagyobb sebessége 120 km/h. Ennél az alkotásnál, koncepciónál, ezeknek az adatoknak amúgy sincs nagy jelentősége, itt a mindent a szemnek elv érvényesül.

Samuel Aguiar a következőket mondta el a mű megszületése kapcsán: “Olyan design szerettem volna megalkotni ami mindenféle agresszí­v élt nélkülöz, amit egyből meg akarsz ölelni.”

“Az egész nagyon sima, kedves és kellemes. Az idő nagy részében a fék használata nélkül lehet használni a motort, a két irányba forgatható gázkarnak köszönhetően. A motor kezes, az útartása remek. A csendes karakterének köszönhetően többen nézik meg mintha hangos lenne és még hallhatod is, ahogy beszélnek róla, ami vicces. Éjszaka motorozva vele, nindzsának érezheted magad, amit én szeretek.”

Ennek fényében nézzük meg a galériában található képeket.