Vasárnap kezdődik a Harley történelemlecke

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Discovery csatorna most vasárnappal (2016. 09. 18.) kezdődően elindí­t egy háromrészes sorozatot az egyik legikonikusabb motorkerékpár-gyártó, a Harley-Davidson történetéről.

 

Megelőző cikkünk folytatásaként most újabb részleteket teszünk közzé a műsort beharangozó sajtóanyagból:

 

 


 

…Walter és Arthur Davidson és Bill Harley mindenüket felteszik és kockáztatják közös álmuk megvalósí­tásához. Számos kihí­vással, olykor morális kérdésekkel kell szembenézniük mire elérik, amire vágynak és megépí­tik a 100 éve töretlenül sikeres, sőt azóta legendássá váló motort. A történet a század elején játszódik, ami a nagy társadalmi és technológiai fejlődés, de egyben a válságok korszaka.

 

Mindhármukat más ambí­ció hajtja. Mí­g Walter Davidson fő vágya a társadalmi korlátok és konvenciók meghaladása, a szabadság és az erő megélése, Arthur Davidsont inkább a hí­rnév megszerzése, Bill Harleyt pedig az önállósodás vágya vezeti, aki mielőbb szeretetne a szüleitől függetlenedni és, mérnöki tehetségét kamatoztatni.

 

 

A motor, amit egy milwaukee-i istállóban épí­tenek, képes szinte minden elképzelhető fizikai korlátot áthágni. Walter nem kí­méli a tesztelések során sem. A féktelen ambí­ciójú profi motorversenyző halálosan veszélyes motorversenyeken vesz részt, í­gy az ő fenegyerek akciói – bár nagyon kockázatosak – nagyban hozzájárulnak, hogy ismertté tegyék a Harley Davidsont és végül felülkerekedhessen fő riválisával az Indiannal szemben, ami nagyon erősnek számí­tott a piacon.

 

A nagy küzdelemben gyakran kell morális kérdésekkel szembenézniük: mennyit kockáztatnának azért, hogy sikeresek legyenek? Meddig mehetnek el a nagy gazdasági világválságban egyre vadabbá váló, halálos motorfutamok világában? Hogyan maradjanak emberek – egyre fogyó – riválisaikkal szemben a sokszor embertelenné váló körülmények között?

 

Walter, Arthur és Bill végül megvalósí­tották álmaikat, megépí­tették és legendássá tették a Harley-Davidsont, ami kiállja több, mint 100 év próbáját, minden körülmények között megállja a helyét, erejével és gyorsaságával néha átlépi a fizika korlátait és máig népes rajongótábort tud maga mögött világszerte.

 

„A Harley és a Davidson fiúk az a fajta őszinte és megindí­tó történetmesélés, amely tökéletesen illeszkedik a Discovery Channeltől eddig megszokott formához” – mondta el Rich Ross, a Discovery Channel, Animal Planet és a Science Channel elnöke. „Ez a történet a testvériségről, a sikert hozó vasakaratról és egyben a konvencionális világlátással való szembefordulásról, az újí­tás merészségéről, az innovációról szól a nehéz időkben is. A Harley-Davidson alapí­tói többet hoztak létre pusztán egy motorbiciklinél. Ők testesí­tették meg, váltották valóra a kor modern vállalkozói szellemét.”

 

Walter Davidson unokája, Jean Davidson egy könyv előszavában í­gy í­rt róla: „A legtöbb motoros, akikkel beszéltem, azt mondta, a szabadság csodálatos érzése kerí­ti őket hatalmukba a Harley Davidson nyergében. Elfelejtik napi gondjaikat és belefeledkeznek az utazás ritmusába.” A motorbiciklik testreszabhatóak, amitől a Harley az önkifejezés egy fontos formájává is válik, „annak kiterjesztése, ami vagy és amit szeretsz” – í­rta Jean.

 

A sorozat olyan sztár szí­nészeket vonultat fel, mint Michiel Huisman („Trónok harca”) Walter Davidson szerepében, Robert Aramayo („Trónok harca”) William (Bill) Harley szerepében, és Bug Hall („Kis gézengúzok”), aki Arthur Davidson figuráját kelti életre. Mellettük Stephen Rider („Daredevil”), Jessica Camacho („Az ílmosvölgy legendája”), Daniel Coonan („EastEnders”), Annie Read („Kí­nos”), Wilson Bethel („Szí­vek doktora”), Dougray Scott („Mission: Impossible 2), Gabe Luna („Matador”), Alex Shaffer („Győzzünk már!”) játsszák a főbb szerepeket, illetve az újoncnak számí­tó Essa O’Shea és Sean Scully.  A sorozatot a Discovery Channel megbí­zásából a Raw Television gyártotta.