Varga Imre Mimó lett az MX2-es magyar bajnok

A kaposvári versenyen szerzett győzelmével bebiztosí­totta ötödik egyéni cí­mét a hazai motokrosszbajnokságban. A HTS KTM Team kiválóságát sérülései sem hátráltatták az újabb cí­m elérésében.

Újra Varga Imre ‘Mimó’ a motokrosszosok MX2-es magyar bajnoka. A tavalyi évet egy súlyos csí­pősérülés miatt szinte teljesen kihagyó motorversenyző visszatért trónjára, hiszen a balesetét megelőző két esztendőben is ő uralta a hazai sorozat ezen kategóriáját. Az öt fordulós bajnokság negyedik állomásán mindkét futamát megnyerte, és mivel a legnagyobb ellenfele vállsérülés miatt távol maradt a kaposvári derbitől, í­gy az utolsó állomás eredményétől függetlenül már bajnoknak tekinthető a győri versenyző.

– Tavaly nem sok esélyt adtak annak az orvosok, hogy még képesek leszek motorra ülni, most pedig újra bajnok lettem. Ennek ellenére ez az év tele volt nehézséggel, ami köszönhető a múlt évi 8 hónap kihagyásnak. A nemzetközi versenyek nem sikerültek igazán jól, ezért is örülök annak, hogy idehaza meg tudtam nyerni a bajnokságot. Szeretném megköszönni a segí­tőimnek és támogatóimnak, hogy a nehéz helyzetben is mellettem álltak, mert bár közhely, nélkülük tényleg nem sikerült volna. – nyilatkozta a leintés után az immáron ötszörös bajnok.

A nehézségek dacára a magyar sorozatban kiegyensúlyozottan teljesí­tett idén a 21 éves sportoló. Esztergomban, Gyálon és Tápióbicskén is ő nyerte meg kategóriáját, a kaposvári diadalával pedig folytatta a sikerszériáját, ami csak kí­vülről tűnt diadalmenetnek. A németországi ADAC MX Masters sorozaton könyöksérülést szenvedett, í­gy az elmúlt másfél hónapban nem tudott sem edzeni, sem motorozni, a folyamatos edzettség pedig különösen fontos tényező ebben a sportban. Akaraterejének köszönhetően azonban újra bebizonyí­totta, hogy nincs az országban nála jobb MX2-es krosszozó.

– Voltak fájdalmaim, de ilyenkor ez másodlagos. Igazából csak végig kellett mennem, mert Tompa Krisztián nem tudott rajthoz állni, ennek ellenére meg szerettem volna nyerni ezt a versenyt is, ami sikerült! Sajnálom, hogy í­gy alakult, nyí­lt küzdelemben mindig nagyobb dicsőség megnyerni a bajnoki cí­met, de ha az elmúlt két évemet nézem, akkor magamat kellett legyőznöm. A tavalyi csí­pősérülés óta limitáltak a lehetőségeim, mivel a jobb combfej-csontomból hiányzik egy nagy darab, ami már í­gy marad életem végéig. Azóta például nem futhatok, kerékpározással tudok csak kardiózni. Ebből a nézőpontból nézve az egyik legfontosabb bajnoki cí­m ez számomra! – mondta elérzékenyülten Mimó.

Varga ötödik elsőségét gyűjtötte be a hazai bajnokságban. Két junior MX2-es bajnoki cí­me mellé a harmadik felnőtt MX2-es titulusát szerezte meg Kaposváron. A magyar bajnokságból a kiskunlacházi forduló van vissza, melyet október hatodikán rendeznek meg.

A kaposvári verseny végeredménye (MX2):

1. Varga Imre (HTS KTM), 50 pont

2. Kovács ídám Zsolt (Sandviken CS.S.E. Békéscsaba), 44 pont

3. Mihai Stoichescu (Románia), 38 pont

4. Ocsovay Péter (Lécz MSE), 38 pont

5. Wimmer Sándor (HTS KTM), 32 pont

A magyar MX2-es bajnokság állása 4 forduló után:

1. Varga Imre (HTS KTM), 187 pont – már bajnok

2. Tompa Krisztián (Románia), 109 pont

3. Wimmer Sándor (HTS KTM), 105 pont

4. Jakob Kristóf (HTS KTM), 102 pont

5. Kovács ídám Zsolt (Sandviken CS.S.E. Békéscsaba), 84 pont

Varga Imre bajnoki cí­mei:

2019 – Élsport MX2

2017 – Élsport MX2

2016 – Élsport MX2 és Junior MX2

2014 – Junior MX2