Valentino Rossi ismét pácban van

Ismét egy adóbotrány kapcsán került elő Valentino Rossi neve

A svájci HSBC bank közzétett Falciani listájában adóelkerülés gyanújába keveredett ügyefeleik névsora szerepel. Valentino Rossi már rutinos versenyző ebben a műfajban is, és úgy tűnik ismét felmerült a neve.
Az ügy kirobbant bár, de még nem bizonyí­tott, könnyen meglehet, hogy a régebbi történet visszhangja, nyilatkozták pénzügyi szakemberek és Rossi jogi képviselője, viszont a felmerülő összegek ismét tí­zmilliós nagyságrendre rúgnak.
2008-ban sikerült rendeznie adókerülési ügyét egy 19 millió eurós bí­rsággal az adóhatóság felé, ez a botlása végül több mint 30 millió eurójába került. Amennyiben kiderül, hogy ez a 2008-as ügy keretein kí­vül történt adókerülést takar, ismét a törvény előtt kell bizonyí­tania ártatlanságát – vagy megfizetnie hibás lépését.
Rossi bevételei igen magasra rúgnak, évi 10 millió dollárt kap a Yamahától, és további bónuszok mellett pedig számost egyéb bevételi forrással rendelkezik, mint saját brandje, a VR46 eladásaiból, reklámokból és egyéb üzleti tevékenységekből.
A nyomozás még folyik, és a történetben Rossi neve mellett számos egyéb név szerepel, világszerte mintegy 180 milliárd euróra rúg a vizsgált összeg.