Vége a teszteknek, jöhet a világbajnokság

Talmácsi Gábor csapata újí­tásokkal próbálkozott, de változtatások nem hoztak előrelépést.

A jerezi három napos teszt utolsó napján borult időre ébredt a 125-ös és a Moto2-es kategória mezőnye. Délelőtt még száraz körülmények között edzhetett a hatvanöt motoros, í­gy volt idő néhány újabb beállí­tás kipróbálására. A magyar versenyző rótta a köröket, de nem tapasztalt javulást. A motor elejének pattogása mérséklődött, de még mindig hátráltatja Gábort, hogy gyorsabb legyen. A mérnökök rájöttek, hogy a jelenséget a kuplung beállí­tása okozza, erre dolgoztak ki néhány variációt.

Talma arra is panaszkodott a nap során, hogy a motor nem fordul elég könnyedén, néhány fordulót alig tudott bevenni. Ezen probléma megoldására, a geometrián és a futóműn beállí­tásain kell módosí­tani. A mérnökök nagy változtatásra szánták el magukat, de ekkor az időjárás közbeszólt, elkezdett ugyanis esni az eső. A Fimmco Speedup Team úgy í­télte meg nincs értelme kockáztatni a zuhogó esőben, í­gy a délután nagy részét a boxban töltötte Talmácsi Gábor és csapattársa, Andrea Iannone. Talma harminckilenc kört ment tegnap, és a huszonötödik helyen zárta a napot, 1’45.982-es legjobbal.

A csapat a nap végén összeült egy végső megbeszélésre, majd megkezdődött a pakolás, hiszen másfél hét múlva elrajtol a világbajnoki szezon. íprilis kilencedikén az első szabadedzéssel Katarban a Losail Circuit-on indul a pontvadászat.


Talmácsi Gábor tegnapi nyilatkozata:

“Többet vártam a mai naptól, de az új ötleteink nem vittek minket előrébb. Az időjárás sem kedvezett számunkra. Sokat tanultunk a motorról, majd a versenyek alatt még jobban összecsiszolódunk. A csapatom és a mérnökeim rengeteget dolgoztak a teszt időszak során, a következő megmérettetés számukra és számomra is a katari nagydí­j.”