Ultrakönnyű Panigale: őrület lesz, ha bemutatják

A Ducati  ismét nagy dobásra készül, kb. egy hónap múlva fogják bemutatni a valaha készült legkirí­vóbb gépüket, a Ducati 1199 Panigale Superleggerát, ami, mint neve is mutatja, az 1199 Panigale R exkluzí­v, ultrakönnyű változata.

A Panigale R eddig is a legkönnyebb superbike cí­mmel büszkélkedett, a Superleggerával a Ducati mérnökei még messzebbre mentek. További 18 kg-tól szabadí­tották meg a gépet a felhasznált titán, karbon, magnézium alkatrészeknek köszönhetően, de még ez sem volt elég.

 

 

Az 1199 köbcentis Superquadro blokkot is erősen átdolgozták, annyira, hogy valahogy bele tudjanak gyömöszölni 220 LE-t az új modellbe.

Itt nyugodtan időzzön egy kicsit, és csak akkor olvasson tovább, ha a fentieket feldolgozta, megvárjuk.

Az Öhlins felfüggesztés és Brembo fék  mellett az igazi különlegesség az az újgenerációs elektronikai csomag, ami közvetlen leszármazottja a Ducati Corse által a Superbike világbajnokságban és a MotoGP-ben használt rendszernek, és ami méltó válasz az Aprilia köztiszteletnek örvendő APRC csomagjára.

Az ára valószí­nűleg az 1199 Panigale R árának duplája lesz, ami azt jelenti, hogy 20 millió forint feletti összeg fog szerepelni az árcí­mkén, ha egyszer megérkezik a kereskedésekbe. De ha kész is megfizetni az árát, ne rohanjon, mert a betervezett 500 példány értékesí­tése amolyan meghí­vásos alapon működik majd, mint annak idején a Desmosedici RR esetében, amikor az előre kiválasztott Ducatisták személyre szabott kódot kaptak a helyi kereskedőtől, amivel lehetőségük nyí­lt megrendelni a különleges motort.

Mivel a Ducati már kapcsolatban is lépett bizonyos vásárlókkal, remélhetőleg még az EICMA-s debütálás előtt több részletet tudhatunk meg róla.