Újraélesztés Világnapja – Program a Magyar Mentőmotor Alapítvány tagjaival

Évente közel 25 000 ember hal meg csak hazánkban hirtelen szívhalál miatt, ez naponta majdnem 70 embert jelent. A probléma ráadásul globális, ezért is kezdődött pár éve kampány az újraélesztés megkezdésének fontosságáról és a mellkaskompressziók tanításáról.

Ennek egyik központi eleme az Újraélesztés Világnapja (World Restart a Heart Day), melyet minden évben október 16-án tartanak, ami idén most szombatra esik. A Magyar Mentőmotor Alapítvány ebből az alkalomból egy családias rendezvényt szervez Gödre a kiserdőbe, a Civil Tanyára. A rendezvényen újraélesztés-oktatással, mentőmotorokkal, mentőautókkal és a Gödi Önkéntes Tűzoltókkal várnak minden érdeklődőt 3 és 99 éves kor között, de a rendezvény fő célcsoportja a 12-25 éves korosztály. Ha az időjárás kedvező lesz, az Alapítvány tagjai sem csak a mentőmotorokat viszik a helyszínre, és minden motorost várnak forró teával is.

A cél az előadásos forma helyett egy családias, interaktív rendezvény, ahol a résztvevők megismerkedhetnek az életmentők felszereléseivel is, közelebbről bemutatják az automata defibrillátor használatának módját, lesz CPR-verseny a vállalkozó szelleműeknek mentőmotoros ajándékokért, és a sürgősségi laikus ellátás általános módjairól is szó esik.

Az esemény 10:00 órakor kezdődik, és 16:00-ig tart, mivel van fedett terasz, eső esetén is megtartják. A cím Göd, Erdész utca 1., parkolni a sportpálya felőli részen lehet. A rendezvény ingyenes. Várnak mindenkit szeretettel a mentőmotorosok!