Újabb BMW R 18 átépítés: Spirit of Passion

Jellegzetes dizájn, ami minden mástól eltér – ez a Kingston Custom által épített új „Spirit of Passion”. Roland Sands után ezúttal Dirk Oehlerking látta el kézjegyével a BMW R 18 modellt. Az Oehlerking által vezetett Kingston Custom jól ismert az extrém átépítéseiről. A karosszériát a Kingston saját tervei alapján kézzel készítették, ahogy a kormányt és a sárvédőt is. A BMW R 18 kipufogóját Oehlerking a Kingston Roadster stílusában módosította, a nyereg pedig az univerzális tartozékok közül került ki.

Az irányjelzőket Kellermann fényekre cserélték, a LED-es fényszóró pedig a burkolatban kapott helyet. Az eredeti fényezést és a vonalakat a burkolat és a szárny esetében is átvették, kiegészítve számos Kingston-stílusú részlettel. A futómű és a tank eredeti maradt. A dizájn alapját a klasszikus art deco stílus ihlette.

A mesterről

A motorversenyző, dizájner és kézműves motorépítő Dirk Oehlerking a „Spirit of Passion” motorral ismét megmutatta, hogy nemcsak mesteri szinten űzi szakmáját, hanem annak minden csínját-bínját beleszövi alkotásaiba, immár 35 éve. Számára a tervezési folyamat már bőven az első csavarok becsavarása vagy az első skiccek papírra vetése előtt megkezdődik: „Már előzetesen is nagyon sokat agyalok rajta. Az én motorjaimnak lelke van, sármosak és karakteresek. Kivételes példányok, amelyek ezért sok gondoskodást és odafigyelést igényelnek.”