Új kezekben a Harley-Davidson Budapest

Mozgalmas év áll a Harley–Davidson mögött. Februárban a 117 éves múlttal rendelkező amerikai cég teljesen váratlanul vezérigazgatót váltott, és október eleje óta a hazai vezérképviselet, a Harley–Davidson Budapest élén is új tulajdonosok állnak.

NEMZETKÖZI KITEKINTŐ

Februárban röppent fel a hír, hogy a Harley– Davidson Inc. vezérigazgatója, a mérnök végzettségű Matthew Levatich lemondott tisztségéről. Nevéhez kötődik a „More road to Harley–Davidson” program, amelynek keretein belül meghirdették a Harley–Davidson elektromos vonalát a Live Wire-rel a főszerepben, valamint a Bronx naked és a Pan American kalandmotor piacra dobását. Az utóbbi évek azonban nem alakultak valami fényesen a Company számára. Nehezen találja meg az utat az utánpótlás, a fiatalok felé, akik az Államokban szívesebben vettek quadot, terepmotort, vagy olyan egzotikumnak számító európai márkákat, mint a Ducati, a BMW vagy éppen a KTM.

Balról jobbra: Hankó Ákos, Szűcs Lajos, Török Attila

A Trump által kezdeményezett kereskedelmi háború sem kedvez az olyan ikonikus amerikai brandeknek, mint a Harley–Davidson, vagy akár a Levi’s, végezetül pedig ott van az Európai Unióban 2021-től érvénybe lépő Euro5-ös szabályozás, amely erősen vitatható pozitívnak titulált hatásai mellett igencsak megnehezíti a motorgyártók dolgát. A Harley–Davidson az utóbbi években veszteségeket kényszerült elszenvedni a számukra legfontosabbnak számító hazai piacon is, a bajt a berobbanó Covid-járvány csak súlyosbította.

ITTHON

A hazai vezérképviselet, a Harley–Davidson Budapest új tulajdonosok vezetése alatt kezdte meg az utolsó negyedévet. Mielőtt valaki gyanakodva felkapná a fejét, eláruljuk, hogy az adásvétel teljesen önkéntes alapon jött létre, a korábbi tulajdonos, Dobai Attila amolyan senior advisorként segíti tapasztalataival az új tulajdonosok munkáját.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2020/12 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.