Turbós háromkerekű

Látványos és nagyon gyors a Can-Am Spyder speciális változata

Annak ellenére, hogy sokan a dőlésre képtelen, fordí­tott trikeokat nem igazán sorolják a motorkerékpárok közé, a kategória népszerűsége a tengerentúlon elvitathatatlan. Egyre többen döntenek úgy, hogy közlekedési (menőzési) eszközként egy ilyen extrém modellt választanak és nem mondjuk egy nagyon erős sportmotort, vagy egy hatalmas cruisert, amikből azért jóval több szaladgál.

 

Nem is véletlen, hogy a BRP-nél elhatároztak, szponzorként beszállnak a NASCAR-ba, ezt megünnepelendő pedig az amúgy is nagyon látványos megjelenésű Can-Am Spyder F3-ból elkészí­tenek egy még elképesztőbb változatot.

 

Motorok Turbós Can-Am Spyder F3
Turbós Can-Am Spyder F3 – galéria

Az alapesetben 113 lóerőt kipréselni képes, háromhengeres, 1330 köbcentiméteres blokkot turbófeltöltővel és három-a-háromba Akrapovic kipufogórendszerrel szerelték fel, melyek összesen 37-et hozzáadva, 150 lóerőre tornázták fel a Rotax motor névleges teljesí­tményét.

 

Mindez mire jó?

 

A feltűnés fokozására egyértelműen, de a menetteljesí­tmények is elismerésre méltók. A 100 km/h-t mindössze 4,3, a negyedmérföldes távot pedig 12,3 másodperc alatt megfutja. Pluszba pedig módosí­tottak az elektronikáján is, ami most már megengedi, hogy a teljesen slick gumikon gördülő F3-assal driftelni is lehessen.