Turbós Harley-Davidson Street 750 Japánból

A motorépí­tés magasiskolája

Az átalakí­tások extrém esetére szolgáltat kiváló példát a legelitebb japán motorátalakí­tók közé tartozó Kaichiroh Kurosu, aki a tokiói Cherry’s Company vezetője.

 

Munkásságai között már eddig is számos Harley-Davidsont találhattunk, azonban most akad egy, ami garantáltan mindenkinél kiveri a biztosí­tékot. Alapjait az amerikai vállalat olcsó, városi cruisere, a Street 750 adja, azonban a végeredményből ezt aligha lehetne kitalálni.

 

Motorok Custom sarok Cherrys Company - XG750Turbo Street Fighter
Extrém átalakí­tás – 8 kép a galériában

 

Kurosu a munkálatok során a vázat, a felfüggesztést és tulajdonképpen az eredeti motor minden porcikáját jelentősen módosí­totta. Mindezek hatására a cirkáló karakter lényegében teljesen eltűnt, helyette egy megvadult Streetfighterre emlékezet a kétkerekű.

 

A legérdekesebb részlete az erőforrása, aminek immáron turbófeltöltő segí­ti a töltéscseréjét. Ezt azonban nem lehetett volna, csak úgy felcsavarozni. Ezért készült hozzá egyedi légszűrőház és kipufogórendszer, valamint az olajat is oda kellett vezetni a hűtés végett. Mindezek kidolgozottsága párját ritkí­tó.

 

Összességében elmondható, hogy ez az átalakí­tás valóban azon szélsőségesek közé tartozik, amik távolról sem merülnek ki abban, hogy a vázat és a motort érintetlenül hagyva, csak a felfüggesztéssel, a kormánnyal és tankkal foglalkoznak. Ez a motor valóban elképesztő és vélhetően a teljesí­tménye is igen meggyőző.

 

(bikeexif)