Triumph Tiger 1200 XRt/XCa

Vadászat közben erőre és taktikára van szükségük a ragadozóknak. Az is fontos, hogy ne legyenek túl nehezek, mert akkor eliszkol előlük a zsákmány. Már csak ezért is diétára fogta a Triumph nagy túraenduróját, a Tigert.

Minden túraenduró nehéz, azonban van egy, amelyik különösen az. Szerkesztőségünkben nem kevesebb mint 286 kilogrammot mutatott a mérleg a Triumph Tiger Explorer XCa felszereltségű 2016-os változata alatt. Ettől persze még örömét lelheti benne az ember, elvégre finom járású, erős háromhengeres motor hajtja, kiváló szélvédelmet nyújt, gazdag a felszereltsége, továbbá kardántengelyes hajtásnak és koffereknek örvend, és mint ilyen, kedvelt alternatí­vája a szokványos túraenduróknak. Népszerűségét fokozandó, úgy döntött a Triumph, hogy lefarag róla pár fölös kilót. Ha pedig már átgyúrta, akkor a nevét is megváltoztatta – Tiger 1200-ra.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/4 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!