Triumph superbike: lehetséges?

A Triumph-nak talán most jött el az ideje, hogy betörjön a superbike-piacra. Luca Bar megmutatja, hogyan is nézhetne ez ki.

Amit Luca Bar tett, nem túl bonyolult. Vegyük a Triumph Daytona 675-öst, tegyük bele a Speed Triple 1050 köbcentis háromhengeres erőforrását, és nevezzük a vadat Triumph Daytona 1100-nak. Ennyi. Miért nem jutott ez eszébe a Triumphnak?

 

 

A válasz az, hogy a superbike piac í­gy is nagyon telí­tett, és nem kevés pénzbe kerül, ha valaki versenybe akar szállni. Mivel a Triumph amúgy is szeret szembemenni az átlaggal, most lehet, hogy megérné a Hinckley-központú gyártónak egy új superbike-ba fektetni némi erőfeszí­tést. A Yamaha új háromhengerese, az MT-09 okán akár szövetségese is lehet olyan szabályozás kiharcolásában, ami megnyitná az utat egy Daytona 1100 utcai verziója előtt.

 

 

Mindent összevetve egy háromhengeres superbike üdí­tő szí­nfolt lenne a palettán, a Luca Bar Design pedig képekbe öntötte az álmodozást. Ha úgy gondolja, hogy ugyanolyan, mint a Daytona 675, ne csodálkozzon, de épp ez a lényeg, nem?