Tripla versenyhétvége következik a Supersport-világbajnokságon!

A szezon legsűrűbb időszakához érkezett a Superbike VB, hiszen három egymást követő hétvégén, szünet nélkül fog pályára gurulni a mezőny. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti Franciaországban elért TOP10-es eredménye után, rendkívül motiváltan várja az első állomást, Barcelonát.

A barcelonai pálya tavaly került be a Superbike versenynaptárába és a 2020-as szezon egyik legkaotikusabb jelenetét hozta, amikor hirtelen megszakították a futamot, miközben a mezőny egy része még az eső miatti kerékcserés box kiálláson volt. Ha hinni lehet az időjárás előrejelzéseknek, az eső a mostani alkalommal is megkeverheti majd a csapatok és pilóták tervezett stratégiáját.

“Nagyon várom a barcelonai futamot először is azért, mert extra motivációt jelent az francia fordulón elért előre lépés. A csapattal már van egy tervünk, hogy a kvalifikáción gyorsabbak lehessünk és az új gumikat is jobban ki tudjuk használni. Montmeló egy különleges pálya, ahol sokszor nincs tapadás, de mostmár számíthatok egy jó alapbeállításra a kiinduláshoz és cél, hogy eredmény tekintetében is előre lépjünk”