Travis Pastrana

Duplaszaltó után WRC Travis Pastrana 2007-2009 között számos WRC futamon indul amerikai Subarujával.

Travis Pastrana, a 23 éves amerikai krosszozó – igen, aki a dupla hátraszaltót ugrotta – három éves szerződést kötött a Subaru Rally Team USí-val, ami kötelezi számos világbajnoki WRC versenyre is. Pastrana idén ül(t) második éve raliautó kormánya mögött, máris megnyerte a Rally America National Championship-et, a 2008-09-es Production rali világbajnokságon pedig az SWT-USA szí­neiben indul.

James Han (Subaru America) szerint, ha Travis tovább csiszolja autóversenyzői képességeit (Mi mást csinálhatna? Épp most í­rt alá három évre…) akkor WRC szinten is megállja majd a helyét, de leszögezte: “…elsődleges célunk a Rally America cí­m megvédése 2007-ben!”

A 2005 végén szerződtetett, korábbi WRC csapatmenedzser Derek Dauncey is nagyban hozzájárul a No.199 sikereihez nem kis tapasztalatával, ő segí­tette Tommi Makinen-t is négy egyéni világbajnoki cí­méhez. “Volt szerencsém számos fiatal tehetséggel együtt dolgozni az évek folyamán a vébé porondon, – mondta Dauncey – és úgy látom Travisnek megvan a tehetsége, hogy felnőjön hozzájuk, sőt, meg is haladja őket.”