Travis Pastrana elképesztő mutatványra készül

Az Indian bejelentette, hogy Travis Pastrana egy Indian Scout FTR 750 motorral fogja véghez vinni legújabb mutatványát. Az ugrást Evel Knievel tiszteletére teszi, aki a motoros stunt egyik atyja volt.

2018 július 8-án, a Nitro Circuszal közösen próbálja meg Pastrana a hatalmas ugrásokat véghez vinni. Evel Knievel-hez hasonlóan 52 db roncs autót, 16  buszt, és a  Caesars Palace szökőkúját kisérli majd meg átugratni az Inidan Scout FTR 750 nyergében. Ha sikerül az őrült mutatványok sorozata, akkor Pastrana lesz az első olyan ember, aki mindhárom ugrást véghez viszi három órán belül.

Pastrana azt mondta, “Nagyon fontos volt, hogy olyan motorkerékpárt használjunk, amilvel Evel ugrott” Az indiai Scout FTR 750 éppen az, a régi flat track motorkerékpároknak modern változata. Korábban még nem használt ugrásaihoz V blokkal szerelt gépet. Az indiai Scout FTR750 egy 750 köbcentis 53 fokos V motorral van szerelve, a rugózásért elöl 43 mm-es hagyományos teleszkópok felelnek, hátul állí­tható Öhlins rugóstag dolgozik. Az Amerikai Flat Track versenyen 2017-ben mutatkozott be a tí­pus, és 14 győzelmet aratott.

Evel Knievel ugrás közben