Townley és Hepler biztosan nem lesz bajnok

Az amerikai szuperkrossz bajnokságban két sztárnak, a gyári hondás Ben Townleynak és a gyári yamahás Broc Heplernek nagyon rosszul kezdődött az idény. Hepler az idénynyitó első edzésén bukott és eltörte a jobb vállát. Mí­g a 2004-es MX2-es világbajnok Townley még mindig nem gyógyult meg a tavalyi sérüléseiből.

A 25 éves új-zélandi Townleyról mindenki tudja, hogy mire képes. 2004-ben ő lett az MX2 első világbajnoka, mí­g 2007-ben megnyerte a Keleti-parti Lites szuperkrossz bajnokságot is Amerikában. Townley azonban nagyon hajlamos a sérülésekre, amelyek szinte folyamatosak azóta, hogy 2007 végén elhagyta a Kawasakit és átigazolt a Hondához. A kiwi tavaly teljes egészében kihagyta a szuperkrossz bajnokságot, majd a motokrossz sorozatban is csak pár versenyen indult a sérülései miatt.

Nagyon úgy néz ki, hogy az idei szuperkrossz szezonban sem láthatjuk. Townley ugyan ott volt az évadnyitón Anaheimben, de nem versenyzett.

„A sérült vállam már teljesen meggyógyult, de a sérült csuklómról még nem mondhatom el ugyanezt. December utolsó hetében először mentem ki szuperkrossz pályára és azt kell mondjam, hogy még nem bí­rom a terhelést. Remélhetőleg márciusra minden rendben lesz és Daytonában már rajthoz állhatok.” – nyilatkozta Townley.

A 23 éves Broc Hepler Townleyhoz hasonlóan szintén nagyon sérülékeny. Hepler – ő 2004-ben a Keleti-parti 125-ös szuperkrossz bajnokságban második lett – idén az egyik újonca a szuperkrossz bajnokságnak. A debütálása azonban nagyon nem sikerült. Az 1. edzésen a mosódeszkán durván bukott és eltörte a jobb kulcscsontját. A krosszost azonnal megműtötték, egy rögzí­tő fémlapot helyeztek el a vállában. „Az operációm nagyon jól sikerült. Reményeim szerint hamarosan megkezdhetem a fizikoterápiát. Ha minden jól megy, akkor egy hónap múlva motorozhatok is és azt követően rövid időn belül már újra versenyezni is szeretnék.” – mondta Hepler, aki a korai sérülése miatt Townleyhoz hasonlóan idén már biztosan nem lesz bajnok a szuperkrosszban. Sőt az is elképzelhető, hogy mindkettőjük sérülése és lábadozási ideje elhúzódik és idén már nem is szerepelhetnek a szuperkrosszban.