Teve helyett BMW?

Alkottak a Das Traumwerk mesterei

Az Arábiai Lawrence (Lawrence of Arabia) cí­mű, 1962-es brit filmdráma adott ihletet a Das Traumwerk tagjainak. Alex Ahrer és Herwig Prammer elképzelték, hogy teve helyett milyen járművet használhatott volna Thomas Edward Lawrence hadnagy.

 

 

A motorátalakí­tó mesterek szerint egy homokszí­nűre festett BMW R 100 GS megfelelt volna a célnak. A terepen és úon is használható modell vázát, illetve kerekeit érintetlenül hagyták. Utóbbiak mindössze mélyen barázdált Mitas abroncsokkal gazdagodtak. A megfelelő útartás érdekében a felfüggesztést viszont némileg módosí­tották a Das Traumwerknél. Az ikonikus BMW-ben immáron Wilbers rugók dolgoznak.

 

 

Az 1998-as donor kéthengeres boxermotorja a légszűrőt és a kipufogórendszert leszámí­tva nem változott. Előbbi kapcsán érdemes megemlí­teni, hogy talán nem a legjobb választás a direktszűrő ahhoz, hogy sivatagban használják.

 

 

A további érdekességek között a 60-as évek BMW-it idéző üzemanyagtankot, illetve a megkurtí­tott váznyúlványon elhelyezkedő, együléses nyerget, valamint a plusz benzinkannát lehet felsorolni.