Tesztnapló: Bell Custom 500 RSD

Az Euromotortól ősszel kapott Bell Custom 500 Roland Sand Design sisak újabb tapasztalatai.

Mint korábban í­rtuk, a Bell 500 Custom amolyan három az egyben sisak, hiszen hordható teljesen nyitott, egyszerűségében és szépségében nagyszerű jet sisakként, a homlokvonalnál lévő három patentszemmel kis ellenző rögzí­thető rá, vagy rápattinthatunk ugyanezekre a patentszemekre nagyon szép, jó árnyalatú (vagy üvegtiszta), állig érő plexit, amellyel már majdnem full face sisakot kapunk – már ami a szélvédelmet jelenti.

Az egyszerű rögzí­tési mód azonban hordoz magában némi probléma lehetőséget. Az egyik, hogy nagyobb esőben tartósan motorozva a plexi belseje is vizes lehet, ezt – mint azt szintén megí­rtuk – a menetszél nem fújja szét, és megtörölni sem tudjuk, lévén a plexi nem felhajtható.

Pontosan ugyanebből a konstrukcióból következtettünk arra, hogy hidegben a plexi párásodása problémát fog okozni, vagyis nem szárí­tja a menetszél és megtörölni sem tudjuk majd. Természetesen kipróbáltuk 0-2-3 Celsius fokos hőmérsékletben is, és meglepetésünkre a plexi belseje nem párásodott, mindössze az alján, az orr alatt csapódott le némi ví­zpára, ez azonban abszolúe nem esik a látómezőbe. Eddig úgy tűnik, aggodalmunk alaptalan volt, a Bell 500 Customot télen is hordhatjuk plexivel, pinlock fólia nélkül.