Tesztnapló: Bell Custom 500 RSD

Nyitott sisak lévénmeg vannak a maga korlátai, természetesen zajosabb a zárt változatoknál és jóval szellősebb is.

Annak ellenére, hogy a Bell szépségét nem tegnap kezdtük el használni, a mai napig szí­vesen vesszük le a polcról, ha éppen olyan motorra, robogóra készülünk felülni akár rpivát célokból, akár fotózás, tesztelés okán. A sisak jellege persze némiképp meghatározza  a motortí­pusokat, amikhez  használtuk, de sport- és terepmotorok kivételével szinte bármihez fel lehetett venni. Volt, hogy robogóhoz, volt, hogy klasszikusokhoz, vagy éppen custom jellegű motorokhoz használtuk, és mindegyikhez szép, stí­lusos kiegészí­tőnek bizonyult.

Nyitott sisak lévén persze meg vannak a maga korlátai, természetesen zajosabb a zárt változatoknál és jóval szellősebb is, viszont ha az állig érő plexit használja hozzá az ember, felhasználhatósága már közelí­t a gyengébb zárt sisakokéhoz. A hosszú plexi alá már nem húz be a menetszél, és a teljes arcot védi, valamelyest csendesebb is í­gy, pár egy füldugó mindig jól jön mellé. A bélése kis mértékben zömült, passzentossága csak kismértékben változott, viszont a meglazuló plexi rögzí­tő patentszemek miatt a plexi elkezdett zörögni. A tesztidőszak vége felé az egyik, amúgy csavaros rögzí­tésű patentszem eltűnt. Ezt a gyártó segí­tségével pótoljuk, de akár mezei, háztartási patentszemmel is pótolható lehet, ezt még nyomozzuk.
Szí­vesen használjuk a továbbiakban is, ugyanis olyan szép, hogy már csak nézegetni is élmény. Nem csak a fejen mutat jól, de az asztalon is.