Tőzsdére megy a Brammo jövőre?

Ha az erőfeszí­tés sikerrel jár, az nemcsak nekik lesz egy fontos mérföldkő, hanem az egész elektromos motorokkal foglalkozó szegmensnek.

Régóta szóbeszéd tárgya, hogy a Brammo vezetője, Craig Bramscher a tőzsdére vinné az oregoni céget, de most nyilatkozott először erről. Mint az gazdasági lapokban megjelent, Bramscher 2014 végére, 2015 közepére célozza be az elsődleges nyilvános forgalomba hozatalt, azaz a cég tőzsdére lépését, amivel 150 millió dolláros tőkeemelés a cél. Mielőtt a tőzsdézés és a befektetési bankárok bevonása megtörténne, Bramscher magánbefektetőktől vár 150 milliós növekedést, illetve jövedelmezővé kí­vánja tenni a Brammót.

 

 

Amint ezek megtörténtek, a hí­rek szerint, ugyanazokat a bankárokat alkalmazná, akiket a Tesla Motors, í­gy a már kitaposott utat követve a Brammo lesz az első elektromos motorokat gyártó cég, amely a tőzsdére megy. Ha az erőfeszí­tés sikerrel jár, az nemcsak nekik lesz egy fontos mérföldkő, hanem az egész elektromos motorokkal foglalkozó szegmensnek. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen addig a forgalmazói hálózatot is tovább kell épí­teniük, illetve új modelleket létrehozniuk, ám korántsem megvalósí­thatatlan az ötlet.