Tavasszal hadat üzen a Royal Enfield a Harley-nak és a Triumph-nak

Igaz, hogy a Royal Enfield idehaza nem tartozik a kiemelten népszerű gyártók közé. Sőt ritkaságszámba megy, ha valaki egyáltalán lát egyet az utcán. Ennek ellenére kötelességünknek érezzük, hogy az egykor szebb napokat megélt, eredetileg brit gyökerű márka újdonságairól beszámoljunk.

 

Mostani cikkünk alapja az az apró információmorzsa, hogy ha minden igaz, akkor a júliusban már látott, 750-es modell, a Royal Enfield GT 750 tavasztól kapható lesz.

 

 

A sorkettes blokkal hajtott gép várhatóan 45-50 lóerőt szabadí­that a hátsó kerekére, ami a korábbi várakozásoknak megfelelően éppen a Triumph Street Twin és a Harley-Davidson Street 750 kategóriába helyezi.

 

A többi nagy gyártóhoz hasonlóan a Royal Enfield is tart sajtótájékoztatót a november 8-án kezdődő EICMA kiállí­táson. így legkésőbb akkor kiderül, hogy ténylegesen mik a tervei a vállalatnak a GT 750-essel, illetve talán a korábban beí­gért „5-10 új modellről” is többet megtudhatunk.

 

Ha minden igaz, akkor Milánóban ott lesz a vállalat első túraendurója, a Himalayan is, amire többek között azért emlékezhetünk, mert annak idején elég kellemetlen bakiként a beharangozó videójában letört a lábtartója.

 

(abplive.in, visordown.com)