Tartósteszt ruháink – Csizma különkiadás

Tartósteszt ruháinkról a napi használat során minden kiderül. Ezútal csizmáinkat vesszük górcső alá.

Puma a hóban

Puma tesztcsizmánk ismét bizonyí­tott. Bí­rta a folyamatos, 400 kilométernyi csendes esőt beázás nélkül, sőt még hótaposóként is kiválóan debütált. A Brutale névre hallgató motoros lábbeli egyik legbrutális pontja a bokát védő fém lemezekről a fekete felületvédelem itt-ott már kicsit kopik a használattól, de ez még inkább kiemeli agresszí­v stí­lusát.

Puma Brutale csizma

A bal lábfejnél található erősí­tésen a váltókar semmiféle nyomot nem hagyott még a közel 15000 kilométernyi használat során. A csizma orrán ugyan már van némi kopás – köszönhetően magasságomnak, mivel néhány tesztmotorról csak ennyi ér le -, de a talprész még jól bí­rja itt is, a fokozott igénybevétel ellenére sem engedte el magát.

Roleff Outstars Speed csizma

Komplett Roleff ruházatunk legkitűnőbb darabját tisztelhetjük ebben a remek túracsizmában. Az elmúlt időszakban intenzí­v, mindennapi használatnak volt kitéve, különböző időjárási viszonyok között, napsütéses melegtől, havas, esős téli napokig. A Speed csizma minden körülmények között megállta a helyét, se nem fázott, se nem fülledt bele a lábunk.

Roleff Outstars Speed csizma

Neve ellenére ez a lábbeli nem kimondottan sportmotorokhoz illik. Bár a megfelelő helyeken (mint boka, sarok, sí­pcsont és lábfej) vannak benne protektorok, de ezek nem versenypályára kifejlesztett professzionális, hanem normál, utcai használatra szánt védelemről gondoskodnak. Ennek köszönhető viszont, hogy nem csak a motoron kényelmes, hanem arról leszállva is. Tehát túrák alkalmával egy-egy megállónál nyugodtan megmászhatunk egy hegyet, vagy meglátogathatunk egy múzeumot anélkül, hogy megfájdulna benne a lábunk. Mivel tesztalanyunk a mai napig újszerű állapotban van, ezért bátran kijelenthetjük, hogy az Outstars Speed csizma bőven megéri 35 000 Ft körüli árát.

Diadora Breeze

Ahogy jön a nyár, egyre melegebbek a napok. Ez nem az időjárás jelentés, hanem egy termékteszt bevezető mondata, mégpedig a Diadora Breeze fantázianevet viselő nyári csizmájáé. A kifejezetten a nyári hőségre ajánlott viselet a középkategóriás túracsizmák kategóriájába tartozik. Legfőbb jellegzetessége a rüsztjénél található, nagy szilárdságú hálós betét, amellyel a csizma vázát alkotó műanyagot öntötték ki. A biztonságot sí­pcsont és belső boka protektor hivatott szolgálni. A Breeze talpa olaj és benzinálló gumitalp. Érdekessége még a talpba épí­tett hangzatos nevet viselő APS (Air Pump System) betét, amely járáskor a csizmában a levegő áramlását, tehát szellőzését biztosí­tja.

Diadora Breeze csizma

És a lényeg: ha egy kicsit is megizzadtunk, 40-50 km/órás sebességtől a csizma belsejében kellemesen hűvös légáramlat cirógatja szárazra lábunkat. Eddigi tapasztalataink alapján melegen ajánljuk minden motorosnak, különösen annak, aki napközben is kénytelen viselni lábbelijét.