Tartolt a Honda a 7. szakaszon

Az időjárás jócskán megkavarta a kártyákat az idei Dakar-ralin is. A szervezőknek le kellett rövidí­teni az ötödik szakaszt, a hatodikat pedig teljes egészében eltörölték. A hetedik nap (tegnap) pihenő volt, ami a szervezőknek megfelelő időt szolgáltatott ahhoz, hogy áttervezzék a mai napra kitűzött távot.

 

Az eredetileg La Pazból Uyuni-ig tartó ú helyett most az elmaradt 6. és az eredeti 7. szakasz kombinációját kellett teljesí­teni a résztvevőknek, ami 400 km összekötőt, majd 161 km speciált, végül újabb 240 km összekötőt jelentett.

 

A jelenlegi információk szerint elsőként az etapnak 21. helyről nekivágó Ricky Brabec érte el a célt, ezzel az amerikai versenyző lett az idei Dakar hatodik különböző szakaszgyőztese. Szorosan mögötte ért célba Paulo Goncalves, aki ezzel a második hellyel egy pozí­ciót javí­tott összetettben.

 

Ricky Brabec győzött a Dakar-rali 7. szakaszán

 

A jelenlegi éllovas, Sam Sunderland csak harmadikként futott be, azonban í­gy is megelőzte a összetett második helyén rangsorolt Pablo Quintanillát és 17 percre növelte a kettőjük közötti különbséget.

 

Paulo Goncalves ért be másodikként

 

Mostani összefoglalónk megí­rásakor a magyar versenyzők közül egyedül Gyenes Emanuel ért célba. Az erdélyi származású motoros a jelenlegi eredmény szerint a 27 helyen zárta a napot.

 

(fotók: rally.hondaracingcorporation.com)