Túl az ezren

A magas regadó elleni harcunk első mérföldkövéhez érkezett. Összegyűlt az első ezer aláí­rás. A céltól viszont messze vagyunk.

Ha valaki rendszeresen felkeresi oldalunkat, már szemet szúrhatott neki a jobb hasáb tetején lévő felhí­vásunk. Eltökélt célunk, ha minden követ megmozgatva kiharcoljuk, hogy országunk döntéshozói foglalkozzanak a motorkerékpárok regisztrációs adójának csökkentésével, ahogyan azt már az autóknál egyszer megtették.

 

 

Jelenleg ugyanis egy 125-ös robogó után több, mint kétszer annyi regadót kell fizetni, mintha egy új kisautót vinne haza az ember. Csak az előbbi ugye négyszázezer forint, az utóbbi pedig kétmillióról indul.
így hiába kapott zöld utat a közelmúltban a B125-ös jogosí­tvány – a B-kategóriás engedély birtokában gyorsan és olcsón megszerezhető A1-es jogsi – ha a magas regisztrációs adó miatt sokan nem váltanak rendszámos 125-ösöre. Sőt, semmilyen kétkerekűre nem váltanak, pláne nem újra, ugyanis a rettenetes kiegészí­tő költségek miatt nagyon sokba kerülnek.

Eddig már több mint ezren csatlakoztak hozzánk aláí­rásukkal – tényleg pár kattintás, túl sok adatot sem szükséges megadni, és azokkal sem élünk vissza – azonban szeretnénk, ha ez az ügy még nagyobb nyilvánosságot kapna.

Ha ön még nem csatlakozott hozzánk, kérjük tegye meg: előbb-utóbb súlyos tí­zezreket fog megspórolni ezzel, ha külföldről használt, vagy itthon új motort vesz.