Túl az egymilliomodik mérföldön

Ardys Kellerman és Voni Glaves új észak-amerikai rekordot állí­tott fel,
amikor Kolorádóban, BMW motorkerékpárjaikkal elérték az egymilliomodik
megtett mérföldet, azaz 1,6 millió kilométert. A BMW Motorrad USA és a
BMW Motorkerékpár Tulajdonosok Szövetsége is elismerésben részesí­tette a
két világutazót, valamint az Iron Butt szövetség is szeretné hivatalos
rekorddá nyilvání­tani az elért eredményt.

Az egymillió mérföld eléréséhez a két hölgy több mint 50 államhatárt lépett át, bejártak minden kanadai tartományt, valamint olyan országokban motoroztak, mint a Dél-Afrikai Köztársaság vagy Új-Zéland. A hölgyek között valószí­nűleg a világon egyedülálló ez a táv, melynek megtételéhez mind a kettőjüknek több mint 25 évre volt szüksége.


„Sok motorom volt, amit szerettem, de egy igazán a szí­vemhez nőtt, a BMW R 1100 RS tí­pusú túramotorom, amit 1993-ban, teljesen újonnan vásároltam. Ezzel a modellel több mint 350 ezer mérföldet teljesí­tettem az évek során. A BMW motorjaim mindig megbí­zhatóak voltak és nagyon szerettem a technológiai újí­tásaikat, különösen az ABS fékrendszer nyújtott nagy segí­tséget újaim során. A jelenlegi motorom is BMW, egy vörös fényezésű F 800 S modell”– meséli Voni.

Voni és Ardys is nagy tapasztalattal rendelkezik a hosszúávú motorozásban. Voni egyszer, Ardys pedig négy alkalommal teljesí­tette az Egyesült íllamokban kétévente megrendezendő Iron Butt rally-t, amelyen az indulóknak 11 nap alatt kell végigjárni az 11000 mérföldes távot.

„Büszke vagyok rá, hogy minden egyes kilométert balesetmentesen tettem meg és továbbra is szeretném folytatni ezt a hagyományt, amikor kétkerekűmmel járom a világot. Szeretek kitűzni olyan egyéni célokat, amik mindig túl vannak azon, amit szerintem teljesí­teni tudok. Aztán végül mindig teljesí­tem őket” – teszi hozzá Voni.