Tanktáskák középkategóriás motorokhoz

Senki nem várja el egy tanktáskától, hogy annyi mindent elnyeljen, mint egy megtermett topcase, de azért nem árt, ha elfér benne a bányató-látogatáshoz szükséges strandholmi. Tí­z modellt vettük górcső alá olvasóink kedvéért.

Sokszor a kisebb, sportosabb motorokkal is kellemes kiruccanásokat és túrákat lehet tenni. Nem kell mindjárt a Pireneusokat vagy a Baltikumot meghódí­tani, elérhető közelségben is bőven akad vonzó úi cél. Példának okáért a bányató. Elég felpattanni a motor hátára, és már mehet is a menet! Kérdés persze, van-e hova tenni a közelgő fürdőzés elmaradhatatlan kellékeit, köztük a törülközőket és az üdí­tősüvegeket. Jut-e hely esőruhának és kesztyűnek arra az esetre, ha menet közben megnyí­lnának az ég csatornái. Mert hát, vagy anyagi, vagy esztétikai okokból nem minden motoron vannak kofferek és topcase.

 

 

Sokan azért idegenkednek ez utóbbiaktól, mert messze kilógnak a motor tömegközéppontjából, és ezáltal hátrányosan hatnak a menettulajdonságokra. Arról nem beszélve, hogy egy kisebb kiránduláshoz kevesebb tárolóhely is elég. A hátizsák nem rossz ötlet, de csak akkor működik, ha hajlandó felvenni a hátsó utas. Ha netán mégsem, akkor nagyon jó szolgálatot tud tenni egy praktikus tanktáska. Cikkünkben hat különböző gyártmányt próbáltunk ki az alsó-középkategóriát reprezentáló Yamaha-bestseller, az MT-07 segí­tségével.

 

A teljes anyagot a Motorrevü 2015/10-es számában olvashatja!

 

Előfizetői akcióinkról ezen a linken tájékozódhat