Talmácsi óta nem voltunk ilyen közel a MotoGP-hez!

Talmácsi Gábor mentoráltjának, az European Junior Cup bajnokságban versenyző Bódis Ricsinek lehetősége nyí­lt kipróbálni egy Moto3-as versenymotort a hétvégén, miután sikerült előteremteni minden szükséges hátteret.

Ricsinek most először volt alkalma körözni egy Moto3-as prototí­pus motorral, melynek a blokkja és a váza is Honda gyártmányú. Az első találkozást mindenki nagyon várta, hiszen Ricsi elég magas versenyzőnek számí­t, í­gy az első és legfontosabb kérdés az volt, hogy mennyire fér majd el a motoron és mennyire érzi majd komfortosan magát a gépen.

 

 

Mesésen alakulnak a lehetőségeim és óriási köszönettel tartozok Talmácsi Gábornak, hogy folyamatosan lehetővé teszi számomra, hogy csak a versenyzésre kelljen koncentrálnom. Izgatottan várom, hogy felülhessek az AI29 Racing Team Moto3-as motorjára és igyekszem a lehető leggyorsabban alkalmazkodni az új motorhoz.” – nyilatkozta Bódis Ricsi meg a teszt előtt.

 

 

A fiatal magyar tehetség Talmácsi Gábor korábbi csapattársa, Andrea Iannone alakulatának pilótájaként állt rajthoz az Olasz Bajnokság mugelloi futamán. A hétvégi menetrend szerint pénteken egy negyven perces szabadedzéssel kezdtek Ricsiék, majd szombaton egy 30 perces időmérőt követően indí­tották az első versenyt. A második futam vasárnap délelőtt volt.

“Hatalmas lehetőség mindez Ricsi számára és minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy segí­tsem és támogassam taní­tványom sportkarrierjét. Az EJC szezon végéhez közeledve döntéseket kell hozni a folytatást illetően is, í­gy a legjobbkor jött ez a teszt, hisz a háttérben nagyon kemény munka folyik a jövővel kapcsolatban.” – nyilatkozta Talmácsi Gábor.