Talmácsi Gábor hetedik Jerezben

Három helyet javí­tott a rajtpozí­cióhoz képest Talmácsi Gábor, továbbra is ő a legjobb újonc az összetettben.

Az utolsó kanyarban dőlt el a Spanyol Nagydí­j a 250 köbcentis kategóriában. 123 ezer fanatikus szurkoló előtt fergeteges versenyt ví­vott egymással Bautista, Aojama és Simoncelli a győzelemért. Aki látta, sokáig nem feledi majd, a rengeteg előzést, és azt, ahogy a célegyenes előtti utolsó kanyarban a japán megelőzte a hazai nézők előtt motorozó spanyol pilótát.

Talmácsi Gábornak ezútal nem volt esélye, hogy beleszóljon a dobogós helyezésekért folyó csatába. Tulajdonképpen egész hétvégén küszködött a beállí­tásokkal, a vasárnapi bemelegí­téskor is módosí­tottak még a motoron, de í­gy sem lett az igazi, többször is mondta az elmúlt három napban, hogy nem érzi magát igazán jól az Aprilián.

Szombaton még reménykedett a Balatonring Team pilótája, hogy egy jó rajt után, akár az élmezőnnyel is versenyben lehet. Végül, nem sikerült kimagaslóan jól a startja, viszont nagyon keményen dolgozott a futam alatt, hogy előrébb kerüljön. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen végül a hetedik helyen intették le. Ezzel továbbra is Gábor a 250-es kategória legjobb újonca az összetett pontversenyben.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

„Sokat törtük a fejünket a mérnökeimmel a hétvégén, hogy hogyan oldjuk meg a beállí­tásbeli problémákat. Főleg a motor hátuljával, a gátlóval volt gondom, de nem találtunk tökéletes megoldást. Még a bemelegí­tés alatt is sok mindenen változtattunk, tulajdonképpen ezek egy része segí­tett a versenyen. Meglehetősen rosszul rajtoltam, utána kellett feljönnöm. Végül ez sikerült, volt, amikor kifejezettem élveztem a versenyt, a végén Locatellit is megelőztem, í­gy a hetedik helyen intettek le. Megint pontokat szereztem, és ismét sok tapasztalatot gyűjtöttem. Ennek örülök, és legalább ilyen szinten akarom folytatni a vb-t.”

A Spanyol Nagydí­j végeredménye:

 1. Hirosi Aojama (Scot Racing, japán, Honda)

 2. Alvaro Bautista (Mapfre Aspar Team, spanyol, Aprilia)

 3. Marco Simoncelli (Metis Gilera, olasz, Gilera)

 …

 7. Talmácsi Gábor (Balatonring Team, Aprilia)
45:08.805 perc

0.132 hátrány

2.706 hátrány

25.906 hátrány

A világbajnoki pontverseny állása:

 1. Hirosi Aojama

 2. Alvaro Bautista

 3. Hector Barbera

 …

 6. Talmácsi Gábor
58 pont

54 pont

43 pont

28 pont